Culinar

Recomandările medicilor de sărbători. Ce nue spun să nu facem

Recomandările medicilor de sărbători. Ce nue spun să nu facem

Recomandările medicilor de sărbători. De sărbători, medicii ne recomandă să consumăm moderat alimente și alcool pentru a preveni riscul declanșării unor afecțiuni digestive

Pentru ca organismul să funcționeze bine, pe lângă o alimentație cât mai echilibrată, sunt recomandate și exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână. Ca în fiecare an, în apropierea sărbătorilor, medicii ne atrag atenția să consumăm moderat alimente și alcool pentru a preveni riscul declanșării unor afecțiuni digestive.

Foarte multe persoane ajung la spital în perioada sărbătorilor din cauza consumului excesiv de alimente. Aceste abuzuri pot declanșa afecțiuni digestive cu consecințe grave sau le pot agrava pe cele deja existente.

”După sărbători ne confruntăm cu un număr mare de cazuri cu colici abdominale și în special colici biliare, cu dispepsii, hemoragie digestive, pancreatite acute sau acutizarea unor afecțiuni de tip ulcere gastroduodenale, colon iritabil și așa mai departe.” a spus Vasile Mălăiuș, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Totodată, medicii ne sfătuiesc ca pe lângă un consum de mâncare în cantități moderate, de sărbători este important să bem suficientă apă, să facem puțină mișcare după masă și să ne odihnim corespunzător.

”Ţinând cont de faptul că în această perioadă sunt foarte multe abuzuri alimentare, se recomandă să aibă o alimentație echilibrată, să evite consumul de alimente grase, să evite, de asemenea, abuzul de băuturi alcoolice și să facă mișcare în aer liber, cât se poate, pentru a evita sedentarismul.” Vasile Mălăiuş: