Diverse

Record mondial: Cum a vâslit un bărbat peste 60 de kilometri într-un dovleac pe post de barcă. Foto

Record mondial: Cum a vâslit un bărbat peste 60 de kilometri într-un dovleac pe post de barcă. Foto

Când găsești un dovleac uriaș, stai și te gândești ce să faci cu el. Văzând mărimea lui exagerat de mare, un american s-a gândit cum ar fi să transforme dovleacul în barcă. Doar știm că într-o poveste, dovleacul s-a transformat în caleașcă, așa că nimic nu este imposibil.

Record mondial: Cum a vâslit un bărbat peste 60 de kilometri într-un dovleac pe post de barcă. Foto

Duane Hansen este un bărbat din Nebraska, care a împlinit, de curând, 60 de ani. După cum povestește, chiar el însuși a vrut să își facă un cadou și a găsit singur darul preferat, care să îi aducă și bucurie în suflet. Despre el se știe că locuieşte în Syracuse, Nebraska, şi „îi place să cultive dovleci mari, dovlecei şi alte legume ca hobby”.

Hansen și-a construit o „barcă” dintr-un dovleac gigant, pe care l-a scobit o bună bucată de timp. După ce a terminat creația, el a vâslit aproximativ 61 de kilometri în josul râului Missouri. Vasul din dovleac, avea și nume – SS Berta, care era scris pe spatele ”ambarcațiunii”.

Dorința lui Duane: să stabilească un record mondial, ceea ce a și reușit.

Vasul din dovleac, avea și nume – SS Berta, care era scris pe spatele ”ambarcațiunii”.

Poveste: Duane Hansen a pornit de la docurile publice pentru bărci din Bellevue, Nebraska, în jurul orei 7:30 a.m., în dovleacul de 846 de kilograme şi a ajuns în Nebraska City imediat după ora 18:30, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a oraşului Bellevue.

Notă informativă: Nebraska este un stat din regiunea Midwestern a Statelor Unite ale Americii (SUA).

Și pentru ca totul să fie monitorizat, Hansen le-a cerut oficialilor oraşului Bellevue să fie martori în încercarea sa de a stabili un record.

Se spune că dacă stai suficient de mult timp la locul de muncă s-ar putea să vezi aproape totul, iar această dimineaţă a fost una dintre acele zile!”, a declarat un martor, reprezentant al municipalității, în postarea de pe Facebook.

Și tot pe pagina de social media s-a mai menționat că soţia, întrega familie şi prietenii lui Hansen au fost, de asemenea, acolo, la fața locului, pentru a documenta călătoria, se arată în postarea oraşului, unii dintre ei urmându-l într-o barcă adecvată, în cazul în care dovleacul ar fi avut probleme cu menținerea echilibrului pe apă.

Monitorizarea recordului

Purtătorul de cuvânt al Guinness World Records, Kylie Galloway, a declarat pentru CNN că organizaţia a primit cererea lui Hansen pentru acest titlu şi aşteaptă dovezi pentru a le analiza.

În cadrul procesului nostru de aplicare, oferim solicitantului liniile directoare care sunt specifice acelei categorii de record şi care trebuie respectate, pentru a se califica. Aceste orientări detaliază, de asemenea, dovezile care trebuie prezentate.

Odată primite şi examinate, echipa noastră de gestionare a înregistrărilor va confirma succesul sau eşecul încercării de înregistrare„, a declarat Galloway într-un e-mail.

Recordul anterior pentru cea mai lungă călătorie cu o ”barcă” din dovleac a fost de 41,038 km, stabilit în 2018, potrivit site-ului Guinness World Records.

Foto: seminte1.eu / mediafax