Diverse

Regizorul Nikita Mihalkov, susținător al lui Vladimir Putin, la un pas de moarte. Ce spun medicii

Regizorul Nikita Mihalkov, susținător al lui Vladimir Putin, la un pas de moarte. Ce spun medicii

Nikita Mihalkov, unul dintre cei mai importanți regizori de film din Rusia, este în stare gravă la un spital din Moscova. Cunoscut în toată lumea pentru filmele sale, Mihalkov a fost diagnosticat cu pneumonie, cauzată de infecția cu coronavirus.

Vestea a fost dată de canalul de Telegram Baza. Pentru început, Nikita fusese internat la Spitalul clinic nr. 67, unul dintre cele mai bune din Moscova. Din nefericire însă, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar echipa de medic l-a transferat urgent într-o altă unitate medicală.

Prieten și susținător al lui Vladimir Putin

Regizorul este cunoscut ca susținător al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. De asemenea, el a promovat războiul pe care Putin îl duce cu Ucraina. Regizorul are emisiunea Begoson și la un post de televiziune rusesc, unde se vorbesc lucruri neadevărate despre situația din Ucraina. Ca urmare a acestei atitudini, luna trecută, a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

“Este pur și simplu bestial”

El și-a pierdut dreptul de a accesa bunurile pe care le are în străinătate și nu mai are voie să-și viziteze reședința din Spania. „Am fost sancționat pentru faptul că în țara mea, în casa mea, timp de zece ani am vorbit consecvent despre nazismul teribil care reînvie în Ucraina. Este pur și simplu bestial”, a declarat Nikita Mihalkov.

O „formulare a urii față de Rusia

Relația pe care o are cu Putin a mers până într-acolo încât în august anul trecut a fost împotriva predării lecțiilor în limba ucraineană în școlile din regiunea Donbas, ocupată de ruși. El a motivate acest lucru prin faptul că pronunția și transcrierea în limba ucraineană este o „formulare a urii față de Rusia”.

O lună mai târziu, l-a dat în judecată pe Vitali Mansky, realizator de filme documentare. Motivul? Într-un interviu a vorbit de corupție în perioada Festivalului Internațional de Film de la Moscova, al cărui președinte este regizorul Nikita Mihalkov.