Actual International

Șocant ce spune Putin despre anul 2022 în discursul de Anul Nou. Este pentru prima dată când mesajul video a fost lansat altfel

Șocant ce spune Putin despre anul 2022 în discursul de Anul Nou. Este pentru prima dată când mesajul video a fost lansat altfel
Infoactual/arhiva

Discurs halucinant. Putin spune, în discursul de Anul Nou, că 2022 este anul în care Rusia a luat măsuri pentru redobândirea suveranității.

Șocant ce spune Putin despre anul 2022 în discursul de Anul Nou. Este pentru prima dată când mesajul video a fost lansat fără Kremlin în fundal. Foto

Discursul de Anul Nou al lui Putin a fost unul de-a dreptul halucinant deoarece a afirmat că Rusia a făcut primii pași pentru a-și recăpăta suveranitatea deplină.

Mesajul dat publicității sâmbătă, 31 decembrie 2022, este unul pe care probabil doar Putin și Federația Rusă îl înțelege, mai ales că liderul de la Kremlin felicită țara pentru „o consolidare puternică a societății rusești„.

Potrivit RIA Novosti, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că discursul de Anul Nou a fost înregistrat înconjurat de militari în sediul central al Districtului Militar Sud. Este pentru prima dată când discursul său a fost făcut fără Kremlin în fundal, după cum a observat presa externă.

El a afirmat că anul 2022 a fost o perioadă de pași importanți pentru ca țara să își redobândească suveranitatea deplină, anul care se încheie fiind un an cu „evenimente cu adevărat de cotitură și fatale”.

„A fost un an de decizii dificile, necesare, cei mai importanți pași spre dobândirea suveranității depline a Rusiei.”

„Evenimentele care au avut loc au devenit o piatră de hotar care a pus bazele viitorului nostru comun și a adevăratei noastre independențe, a declarat Vladimir Putin.

„Pentru aceasta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile noastre teritorii istorice, în noile subiecte ale Federației Ruse, împreună construim și creăm”.

Putin a felicitat și întregul personal al Forțelor Armate ale Federației Ruse, mulțumindu-le pentru serviciile lor, spunând: „Am fost în serviciul vostru: Militarii, milițienii, voluntarii ruși luptă acum pentru pământul lor natal, pentru adevăr, justiție.”

Recunoscând momentele grele, el a spus că toți au fost eroi și că se va face tot posibilul pentru a ajuta familiile soldaților uciși în timpul operațiunii militare.

„Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți la datorie să-și crească copiii, să le ofere o educație decentă, să aibă o profesie.”

Liderul rus și-a încheiat spunând că cel mai important lucru este soarta Rusiei și protecția Patriei.

„Aceasta este datoria noastră sacră atât față de strămoșii noștri, cât și față de urmașii noștri”, menționând că viitorul suveran și sigur al Rusiei depinde doar de puterea și voința rușilor.