Lifestyle

Reguli esențiale pentru masa de Paște. Nutriționist: Să nu ne concentrăm doar pe masa de prânz!

Reguli esențiale pentru masa de Paște. Nutriționist: Să nu ne concentrăm doar pe masa de prânz!

Reguli esențiale pentru masa de Paște. Anca Hâncu, medic nutriționist, îndeamnă oamenii să aleagă moderația la masa de Paște.

În cadrul unui interviu acordat pentru DCNews, nutriționistul a transmis să nu ne concentrăm doar pe masa de prânz, sau doar pe ceea ce mâncăm noaptea, după Înviere. Este indicat să alegem să mâncam echilibrat, ci nu totul la o masă!

Reguli esențiale pentru masa de Paște. „Ca nutriționist eu aș recomanda moderație, pentru că putem mânca foarte gustos, foarte bine și de Paști, putem respecta tradițiile și cu miel, și cu drob, și cu ou roșu, dar să mâncăm moderat. Și atunci aș propune să împărțim cumva meniul bogat, adică să nu ne concentrăm doar pe masa de prânz, sau doar pe ceea ce mâncăm noaptea, după Înviere. Să încercăm să luăm un mic dejun în care să fie oul și să fie drobul, practic cumva aperitivele, să le luăm la mic dejun sau la un brunch, un pic mai târziu, pe la 10 – 11.

Mâncarea de Paști nu trebuie mâncată doar la prânz

După aceea, la masa de prânz avem tradiționala friptură de miel sau coaste de miel, în funcție de cum face fiecare gospodină. Aș sugera să nu mai faceți garnituri foarte grele și să nu mai faceți prea multe aperitive, cu maioneze, care să îngreuneze. Faceți ceva cu legume, sau salată, sau mâncare de ștevie, sau mâncare de lobodă, sau spanac și atunci mult mai ușor putem să le digerăm pe toate. Faceți o pauză, după-amiaza mai poate să vină câte un dulce sub formă de gustare, câte o felie. Cozonacul ar merge după-amiaza, sau dimineața, dacă am mâncat micul dejun și pe la 10 – 11 ne lăsăm loc de o gustare, mâncăm atunci cozonac. Încercați să nu fie toate aduse toate deodată, pentru că îi va fi greu și corpului, mai ales după post”, a declarat nutriționistul Anca Hâncu pentru DC News și DC Medical.