Lifestyle

Reguli împotriva grăsimii abdominale. Ce alimente trebuie să elimini pentru a slăbi rapid și sănătos

Reguli împotriva grăsimii abdominale. Ce alimente trebuie să elimini pentru a slăbi rapid și sănătos

Reguli împotriva grăsimii abdominale. Ce alimente trebuie să elimini pentru a slăbi rapid și sănătos. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist şi autorea cărţii ”Sănătatea are gust”, le-a dezvăluit pe toate.

Există câteva reguli dietetice extrem de esențiale pe care ar trebui să le respectăm dacă dorim să scăpăm  de inestetica burtă. Zahărul, carbohidrații, alcoolul, mesele neregulate, preparatele grele, mezelurile, sunt doar câteva din produsele ce fac ravagii în corpul celor care le consumă frecvent.

De fiecare dată când a avut ocazia, medicul a amintit că dieta joacă un rol important în topirea grăsimii acumulate în jurul abdomenului. Specialistul a dezvăluit câteva reguli care ne ajută să dăm burta jos.

Trebuie să avem 3 mese principale pe zi, să eliminăm din meniul zilnic preparatele ”grele”,evitaţi alimentele cu densitate calorică mare, redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare. Alte trei reguli importantă pentru a scăpa de inestetica burtă: renunţarea completă de zahăr, alcool și nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara, potrivit doctorulzilei.ro.

Pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie

  1. Obişnuiţi-vă să aveţi zilnic 3 mese principale. Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpaţi de burta inestetică, ci vă va ajuta şi să slăbiţi câteva kilograme. ”Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriţionist. Potrivit acesteia, o zi în care aţi ”sărit” o masă este o zi în care nu aţi slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.
  2. Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”. La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână. ”Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă doctorul.
  3. Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare. Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intreă carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.
  4. Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă. ”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a menționat mendiul nutriţionist.
  5. Renunţaţi complet la zahăr. Acest ingredient conţine foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienţi. ”Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a explicat medicul. Pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salata de fructe.
  6. Eliminaţi alcoolul. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă. ”Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conţine 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista. Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos.
  7. Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Explicaţia? După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime. Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.