Lifestyle

Remedii naturiste pentru sindromul de intestin iritabil. Rezultatele sunt notabile!

Remedii naturiste pentru sindromul de intestin iritabil. Rezultatele sunt notabile!

Boala intestinului iritabil, cunoscută în mod specific sub numele de Sindromul intestinului iritabil (IBS), este o afecțiune cronică caracterizată prin prezența unor dureri digestive frecvente sau modificări, precum diaree sau constipație, efecte care pot fi combătute cu remedii precum ceaiurile din plante.

Deși această afecțiune trebuie diagnosticată și tratată de un specialist, este dificil de detectat, deoarece simptomele pe care le produce pot fi prezente din când în când la aproape orice persoană. În mod normal, intestinul iritabil este diagnosticat atunci când pacientul suferă cronic de aceste probleme și acestea tind să apară mai frecvent la femei, potrivit studiului realizat în 2015 de Organizația Mondială de Gastroenterologie.

Infuzii pentru tratarea sindromului intestinului iritabil

Pentru tratarea problemelor digestive cauzate de această afecțiune, pot fi urmate diete specifice, pregătite de un expert în nutriție, precum și urmărirea unor sfaturi despre stilul de viață pentru a mânca în mod regulat, a face mișcare sau a bea suficiente lichide, dintre care unele, în plus, pot ajuta la atenuarea efectelor intestinului iritabil.

Un prim exemplu este infuzia de fenicul, care este utilizată pentru a trata diferite probleme digestive, inclusiv constipația, unul dintre simptomele pe care le provoacă intestinul iritabil, potrivit studiului publicat în BioMed Research International.

În mod similar, infuzia fierbinte de hibiscus ajută funcția digestivă și intestinală, deoarece are diferite proprietăți care ajută la digerarea grăsimilor din alimente și la sfârșitul digestiei grele, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor IBS.

Pentru tratarea disconfortului gastro-intestinal, o altă dintre cele mai cunoscute băuturi este mușețelul, care îmbunătățește digestia, mai ales după ce a consumat mese copioase sau grele, evitând constipația, un simptom al mișcărilor iritabile ale intestinului, precum și ameliorarea crampelor intestinale.

De asemenea, puteți utiliza infuzie de anason, care este recomandată în special pentru a evita formarea excesivă de gaze în sistemul digestiv, un alt dintre cele mai frecvente disconforturi pentru cei care suferă de intestin iritabil. Prin urmare, calmează și durerile intestinale pe care acestea le pot produce.

Infuzia de Boldo este, de asemenea, foarte utilă pentru această afecțiune, deoarece tratează constipația și îmbunătățește expulzarea gazelor, două dintre cele mai frecvente simptome ale sindromului intestinului iritabil.

În cele din urmă, infuzia de mentă este una dintre cele mai cunoscute atunci când vine vorba de ameliorarea efectelor problemelor digestive, cum ar fi durerea sau diareea, deoarece această plantă este antispastică. Cu toate acestea, pentru persoanele care suferă de reflux sau arsuri la stomac, acest lucru nu este recomandat, dar este mai bine să optați pentru alte perfuzii care calmează arsura.