Culinar

Restaurantele din Dubai au câștigat primele stele Michelin

Restaurantele din Dubai au câștigat primele stele Michelin
guide.michelin.com

Marți, 21.06.2022, Ghidul MICHELIN și-a marcat debutul în Orientul Mijlociu cu Ghidul MICHELIN Dubai 2022, evidențiind 69 de restaurante care acoperă 21 de tipuri de bucătărie, din care:

 • 9 au primit o stea MICHELIN,
 • 2 au primit două stele MICHELIN,
 • 14 au primit un Bib Gourmand.

Michelin a dezvăluit “Ghidul MICHELIN Dubai 2022” (Prima ediție din Emiratele Arabe Unite), care sărbătorește spectaculoasa hartă culinară a Dubaiului, pe cât de vibrantă și diversă, pe atât de energică.

Astfel, potrivit guide.michelin.com, un total de 69 de restaurante, care acoperă 21 de tipuri de bucătărie, au fost selectate și recomandate de către inspectorii anonimi ai Ghidului MICHELIN.

Director Internațional al Ghidurilor MICHELIN, Gwendal Poullennec a declarat:

 • „ Această primă selecție de restaurante din Dubai marchează un moment istoric pentru Ghidul MICHELIN și Orientul Mijlociu”.
 • „ Ceea ce face peisajul culinar din Dubai atât de distinctiv este reflectarea a peste 200 de naționalități, care numesc orașul acasă, oferind un caleidoscop epicurean. Un lucru pe care toate restaurantele din acest oraș în ritm rapid, dinamic și elegant au în comun este că sunt pline de pasiune și entuziasm. Astăzi, Dubai este stabilit ca o destinație gastronomică inspiratoare și credem fără îndoială că gurmanzii din întreaga lume vor fi seduși de energia sa unică.

Care sunt cele 2 restaurante din Dubai, premiate cu 2 stele MICHELIN

 1. Il Ristorante-Niko Romito a primit 2 stele MICHELIN pentru un preparat italian modern, ale cărui ingrediente sunt de cea mai bună calitate și sunt transportate cu avionul din Italia.
 2. STAY by Yannick Alléno, amplasat într-o proprietate în stil colonial de la The Palm,  are ca bază mâncărurile franceze.

Care sunt cele 9 restaurante premiate cu o stea MICHELIN

9 restaurante din Dubai, Orientul Mijlociu, servesc o gamă variată de bucătării, de la portugheză la indiană, japoneză și chineză, primesc o stea MICHELIN.

 1. 11 Woodfire, realizat de bucătarul-proprietar Akmal Anuar, care este de origine malaeză, oferă o varietate globală de legume, fructe de mare și carne la grătar la perfecțiune, peste stejar, hickory sau fân.
 2. Al Muntaha, condus de Saverio Sbaragli, care și-a perfecționat meseria la Three MICHELIN Starred Arpège. Acest restaurant se află în capodopera arhitecturală Burj al Arab și oferă bucătărie franceză sofisticată și rafinată, cu influențe mediteraneene.
 3. Armani Ristorante oferă mâncăruri italiene precise și moderne la Burj Khalifa, unde mâncărurile frumos decorate sunt întâmpinate cu un serviciu atent și entuziast.
 4. Hakkasan din Dubai de la Hotelul Atlantis oferă mâncăruri chinezești reimaginate, care sunt exclusiviste în Dubai, inclusiv homarul lychee cu perlă yuzu.
 5. Höseki este un restaurant omakase cu 9 locuri, condus de un maestru sushi din a șasea generație, Masahiro Sugiyama. Situat la etajul al patrulea al Hotelului Bulgari, acesta oferă o experiență omakase personalizată, folosind ingrediente proaspete importate zilnic din Japonia.
 6. Ossiano este situat la subsolul Hotelului Atlantis, lângă acvariu, iar meniurile sale „Metanoia” se inspiră din amintirile din copilărie ale bucătarului Gregoire Berger, oferind preparate care vin cu contraste fine de textură și o claritate impresionantă a aromei.
 7. Tasca bby José Avillez din Hotelul Mandarin Oriental, este primul avanpost internațional al bucătarului portughez José Avillez, de renume Mondial. Restaurantul este situat în jurul unei bucătării deschise, în care echipa talentată de bucătărie combină produse proaspete, de mare calitate, cu mâncăruri portugheze vibrante, inovatoare și grozav pentru partajare.
 8. Torno Subito este deținut de bucătarul apreciat la nivel international, Massimo Bottura. Restaurantul este situat în uimitorul W Hotel on the Palm și oferă preparate clasice italiene.
 9. Trèsind Studioeste creația lui Himanshu Saini, care oferă meniuri de degustare cu mai multe feluri originale și executate cu precizie, cu ierburi și flori cultivate pe terasa sa de pe acoperiș, cu preparate precum crabul prăjit cu ghee, găluște de pui tandoori și pulao de morel cu ceai Assam dashi.

Alte 14 restaurante au primit un Bib Gourmand la ediția 2022 a Ghidului MICHELIN Dubai

Aceste 14 restaurante Bib Gourmand oferă o experiență gourmet cu un raport calitate-preț la un preț mediu de 250 AED pentru o masă cu 3 feluri.

 1. Al Khayma este parțial restaurant, parțial muzeu. Stilul de gătit este simplu, rustic emiratean, pe carne gătită lent, condimente arabe și pâine proaspătă gătită în curte.
 2. Bait Maryam, numit după mama bucătarului patron Salam Dakkak, servește mâncăruri levantine delicioase.
 3. Braseria Boulud oferă o mică bucată din Franța într-o braserie în stil classic.
 4. Fi’Lia , condus de bucătarul în vârstă de 25 de ani, Sara Aqel, celebrează cunoștințele culinare transmise de generații de femei cu un meniu care variază de la pizza artizanală până la mâncăruri tradiționale italiene, cu răsturnări contemporane.
 5. Folly oferă mâncăruri precise și moderne, gătite de pe un blat de bucătărie, unde mesenii pot urmări bucătarii în acțiune.
 6. Goldfish este un concept de sushi și yakitori funky și plin de viață al bucătarului Akmal Anuar.
 7. Ibn Albahr, cu vederi minunate la plajă de pe terasa frumoasă,  găzduiește o tejghea de pește proaspăt, unde mesenii pot alege ce să mănânce.
 8. Indya by Vineetoferă versiuni înalte ale bucătăriei indiene în stilul Chef Vineet.
 9. La Kinoyaya, 5 feluri de mâncare stau la baza meniului, în timp ce sunt oferite clasice japoneze, inclusiv sushi, sashimi, robata și tempura.
 10. Ninive oferă mâncăruri gustoase, la prețuri bune, cu influențe din tot Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
 11. Orfali Bros servește farfurii mediteraneene jucăușe, cu influențe globale, precum imam bayildi, alături de burgeri, caviar și carne de vită Wagyu.
 12. Reif Japanese, condus de bucătarul-proprietar din Singapore, Reif Othman, se concentrează pe gustări gătite în stilul mâncării stradale, împreună cu o gamă largă de sushi, ramen și deserturi creative la prețuri bune.
 13. Shabestan, cel mai vechi restaurant persan din Dubai,  există din 1984 și oferă mâncăruri tradiționale persane, carne marinată, pâine proaspăt coaptă și mezze.
 14. Teible este brutăria-restaurant rece și minimalistă care prezintă ingrediente de sezon, locale și ocazional fermentate în preparate de mare valoare.

Un restaurant a primit o stea verde MICHELIN pentru gastronomie durabilă

Anul acesta, un restaurant din Dubai a fost recunoscut pentru eforturile sale remarcabile și angajamentul remarcabil față de sustenabilitate. Este vorba de Lowe, primul și singurul restaurant din Dubai care a primit o stea verde MICHELIN.  Ca parte a eforturilor lor către zero deșeuri alimentare, cinele „Waste NOT” ale restaurantului oferă 8 până la 10  feluri de produse care ar fi deșeuri, economisite în lunile precedente.

Ce sunt stelele Michelin?

Stelele Michelin sunt un standard de calitate înaltă în lumea restaurantelor. Foarte mulți bucătari de top lucrează o viață întreagă pentru a câștiga și pentru a păstra o astfel de distincție.

Potrivit criteriilor stabilite încă din 1936, stelele Michelin sunt acordate doar preparatelor din farfurie și nimic altceva. Astfel, bucătarii depun foarte multă muncă pentru a afla care este rețeta perfectă.

Se iau în calcul calitatea ingredientelor, măiestria și tehnica chefului, creativitatea și raportul preț-calitate al produselor prezentate în restaurante.