Info Actual > Culinar > Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Este cremoasă, sățioasă și ideală pentru cei care sunt la dietă!
Culinar

Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Este cremoasă, sățioasă și ideală pentru cei care sunt la dietă!

Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Este cremoasă, sățioasă și ideală pentru cei care sunt la dietă!

Rețeta delicioasă pe care italienii o prepară și la miezul nopții. Fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci sunt un prim fel cremos și perfect pentru cei care urmează o dietă, dar care nu vor să renunțe la un prânz gustos și cu conținut scăzut de calorii.

Foarte puține ingrediente vor fi suficiente pentru a aduce la masă o pastă diferită de cele obișnuite și cu o notă de crocant; mai mult, dacă aveți puțin timp, puteți prepara crema de dovlecei cu o zi înainte și o puteți păstra la frigider.

Să vedem împreună cum să pregătim fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci.

Ingrediente

  • 110 g dovlecei
  •  1 lingură de ricotta
  •  1 lingura de lapte
  •  2 nuci
  •  80 g de fusilli
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper după gust
  • Sare după gust

Cum se prepară

Pentru a pregăti fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci, începeți prin spălarea dovleceilor și îndepărtarea capetelor. Gatiti-i in multa apa nesarata pana devin foarte moi. Când sunt gata, scurgeți-i și adăugați ricotta proaspătă și o lingură de lapte peste dovlecelul fiert.

Amestecați totul folosind un mixer potrivit pentru a obține o cremă netedă, fără bucăți. Adăugați un strop de ulei în smântână, condimentați cu sare și piper și amestecați toate ingredientele câteva minute la foc foarte mic.

Între timp, dedică-te pastelor. Gatiti fusilli in multa apa cu sare si pastrati cateva linguri de apa de gatit, de care veti avea nevoie mai tarziu. Scurgeți pastele al dente și adăugați-le în sos.

Puneți din nou pe foc și amestecați pastele adăugând nucile tocate grosier cu mâinile și puțină apă pentru a amesteca pastele și pentru a face crema de dovlecei mai fluidă. Când pastele sunt bine gata, serviți fierbinte, adăugând, dacă doriți, un strop de ulei de măsline extravirgin.

Alternativ, puteți prepara fusilli cu pesto de ardei sau gnocchi cu pesto de dovlecei.

Fusilli cu cremă de dovlecei, ricotta și nuci trebuie consumate fierbinți, imediat după prepararea lor, pentru a aprecia pe deplin numeroasele texturi ale acestui fel de mâncare.