Lifestyle

Rețetă din Grecia: cel mai fraged și mai gustos pui marinat. Încercați și veți vedea diferența

Rețetă din Grecia: cel mai fraged și mai gustos pui marinat. Încercați și veți vedea diferența

Îndrăgostiții de pui trebuie să încerce neapărat și acestă rețetă de pui marinat în stil grecesc cu adevărat excepțională. E atât de bun că nu vă veți putea opri la o singură porție.

Nu îngrașă, ba chiar vă ajută să slăbiți câteva kilograme, iar gustul nu se poate exprima în cuvinte. A venit momentul puiului marinat în stil grecesc.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest preparat culinar cu adevărat desăvârșit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: carne de pui, zeama de la o jumătate de lămâie, 3 linguri cu ulei, 1 lingură cu condimente pentru pui, 1 lingură cu oregano, un praf de ardei boia.

Mod de preparare

Pentru început, spălați bine carnea de pui, iar cine dorește o poate cresta. Puneți într-un bol uleiul cu zeama de lămâie și condimentele. Dați fiecare bucată prin această excelentă marinadă, apoi așezați în tavă.

Introduceți la frigider pentru minim o jumătate de oră. Scoateți de la rece și introduceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se lasă timp de minim 60 de minute. În toată această perioadă, e important să răsuciți carnea de pe o parte pe cealaltă.

Aripioare marinate în whisky

Ce spuneți și de câteva aripioare delicioase marinate în whisky? Vă veți linge pe degete. Ingredientele necesare sunt: aripioare de pui 1 kg, 100 ml whisky, 1 ceapă, câțiva căței de usturoi, 1 lingură cu ghimbir ras, 40 g zahăr brun, 50 ml sos de soia, 1 lingură cu ulei de măsline, ½ ardei iute sau 1 linguriță cu sos chilli picant, sare și piper.

Mod de preparare

Amestecați într-un bol whisky, ceapa tăiate felii, usturoiul pisat bine, ghimbirul ras, zahărul brun, uleiul de măsline, sare, piper și ardeiul iute tăiat cât mai mărunt. Fiți atenți cât ardei iute puneți! Omogenizați bine și introduceți aripioarele spălate în prealabil.

Introduceți la frigider pentru 30 de minute. Scoateți din marinadă și așezați pe grătar. Rumeniți pe toată părțile și serviți alături de cartofi prăjiți. E un vis devenit realitate.