Info Actual > Culinar > Rețeta originală de Cheesecake cu ciocolată. Află cum se prepară, pas cu pas, cel mai popular desert din lume
Culinar

Rețeta originală de Cheesecake cu ciocolată. Află cum se prepară, pas cu pas, cel mai popular desert din lume

Rețeta originală de Cheesecake cu ciocolată. Află cum se prepară, pas cu pas, cel mai popular desert din lume

Rețeta originală de Cheesecake cu ciocolată. Cheesecake este un desert apreciat peste tot în lume. La bază, rețeta originală este format din unul sau mai multe straturi. Stratul principal și cel mai gros constă dintr-un amestec de brânză proaspătă moale, ouă și zahăr. Află cum se prepară, pas cu pas, cel mai popular desert din lume.

Cheesecake cu ciocolată este unul din cele mai populare și apreciate deserturi din lume. Motivul notorietății nu este greu de înțeles. Acest desert se prepară foarte ușor și nu necesită coacere.

Ingrediente  necesare:

  • 180 g biscuiți cu cacao
  • unt 80 g
  • 500 g brânză Philadelphia
  • 100 g zahăr pudră
  • 270 g ciocolată neagră
  • 250 g frișcă pentru prăjituri (200 pentru frișcă + 50 g pentru dizolvarea gelatinei)
  • 15 g foi de gelatină
  • pudră de cacao amară

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolată:

Începeți prin a măcina biscuiții de cacao (cu mâna sau cu ajutorul unui mixer), apoi adăugați untul topit și amestecați totul.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 24 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt, se compactează și se nivelează cu dosul unei linguri și se pune la frigider pentru o oră sau la congelator pentru 30 de minute.

Se topește ciocolata la bain-marie și se lasă să se răcească complet. Între timp, bateți brânza Philadelphia cu zahărul pudră până când devine moale și cremoasă.

Adăugați ciocolata topită și răcită și amestecați din nou timp de câteva secunde cu telul, astfel încât ciocolata să fie complet integrată.

Înmuiați gelatina în apă rece timp de aproximativ zece minute și încălziți 50 ml de smântână într-un recipient mic. Când gelatina este moale, stoarceți-o și dizolvați-o în smântână, amestecând cu o lingură. Dacă au mai rămas câteva bucăți mici, încălziți din nou timp de câteva secunde.

Acum adăugați gelatina dizolvată la crema de ciocolată și bateți câteva secunde. Separat, se bate frișca rece de la frigider și se încorporează în compoziție, amestecând ușor cu mâna pentru a nu o dezmembra.

Se ia baza de biscuiți și se acoperă cu crema de ciocolată, nivelând-o bine. Se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore pentru a se răci bine. Dacă vă grăbiți, două ore în congelator sunt suficiente.

Când acest cheesecake cu ciocolată fără coacere s-a întărit, presărați deasupra puțină pudră de cacao neîndulcită și serviți.

Poftă bună!

Sfaturi: Pentru a bate crema rapid, puneți mixerul și recipientul în frigider sau în congelator cu 15 minute înainte de a le folosi, potrivit stiridiaspora.ro.