Categories: Lifestyle

Rețetă sănătoasă pentru zilele de vară! Gustul pare desprins din meniurile restaurantelor gourmet

Rețetă sănătoasă pentru zilele de vară! Gustul pare desprins din meniurile restaurantelor gourmet. Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă.

Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.

Rețetă sănătoasă pentru zilele de vară! Frigărui de curcan cu varză coaptă și dressing de muștar și ceapa (2 porții în rețetă) –pentru frigăruile de curcan avem nevoie de 250 g piept de curcan care a stat la marinat cel puțin 4 ore într-un amestec dintr-o lingură de pătrunjel uscat, piper alb după gust, 3 linguri de sos de soia și o lingură de fulgi de ceapă uscată.

Pe bețele de frigărui alternam bucățile de carne cu bucăți de ceapă albă și le coacem la temperatura medie pe tigaia antiaderentă, acoperite cu un capac pentru a nu usca prea rău carnea.

Între timp tăiem o jumătate de varză albă în felii de 2 degete grosime (avem grija să păstrăm cotorul, pentru că el ține frunzele atașate) și le coacem pe hârtie pergament, în cuptorul încins la 180 de grade. Le pulverizam cu ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.

Le coacem timp de 10-15 minute pe fiecare parte. Dressingul pentru varză se prepară dintr-o ceapa alba tăiată mărunt pe care o punem la înăbușit cu 20 g unt de 65% grăsime, 3 linguri de apă și o linguriță de muștar dijon, la foc mic, amestecând continuu ca să nu se ardă ceapa.

Când ceapa este transparentă, luăm tigaia de pe foc. O porție înseamnă jumătate din frigărui, 2-3 bucăți de varză coaptă și jumătate din cantitatea de sos de ceapă caramelizată, pe care o turnăm peste varza coaptă.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

2 zile ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

2 zile ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

2 zile ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

2 zile ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

2 zile ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

2 zile ago

This website uses cookies.