Preparat de bază în cofetărie, sosul de caramel poate fi folosit ca topping (pentru înghețate, clătite, orez cu lapte, etc.), ca décor sau poate fi înglobat în glazuri, crème, mousse-uri.
Întreaga compoziție, se mai fierbe timp de 5-6 minute din momentul în care se adaugă frișca, apoi totul este gata. După ce se răcește se pune într-un borcan și se păstrează ( închis ermetic) la frigider chiar și timp de o lună de zile.
Unii spun că arabii au descoperit prima data caramelul în jurul anului 1000 d.Hr. Acesta a fost un tip de caramel crocant, creat prin cristalizarea zahărului în apă clocotită.
Există o teorie de lucru conform căreia laptele și grăsimea au fost adăugate la rețetă la un moment dat, rezultând un amestec. Se crede, de asemenea, că sucul de sfeclă de zahăr ar fi fost folosit pentru a produce caramel, deoarece zahărul obișnuit era considerat un lux scump pe vremuri, potrivit pralinesownmade.com.
Caramelul devine caramel atunci când substanțele solide din lapte sunt încălzite cu ingrediente de zahăr. Siropurile de zahar se adaugă apoi în lapte și în grăsime și se lasă să se caramelizeze. Cele mai multe caramele produse în masă sunt, de asemenea, aromate cu vanilie, iar sosul de caramel a fost de mult timp un topping favorit pentru înghețată.
Ministrul Agriculturii din Israel, Avi Dicher, și reprezentanți ai guvernului român au încheiat un acord…
Cazinourile online lansează covorul roșu pentru jucătorii noi și existenți printr-o varietate de bonusuri atrăgătoare,…
Interesul pentru cursurile de tractorist agricol a scăzut. Un centru de formare profesională din București…
Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ…
Promisiunile repetate de majorări făcute de autoritățile române ar putea agrava și mai mult deficitul…
Luna mai a adus o modificare importantă în programul de plată a pensiilor. Seniorii au…
This website uses cookies.