Culinar

Tort „Marie Antoinette”, pentru încă o zi de sărbătoare. Prăjitura nu se coace!

Tort „Marie Antoinette”, pentru încă o zi de sărbătoare. Prăjitura nu se coace!
oliviascuisine.com/ pinterest.com

În afară de ceea ce se știe despre ziua de Rusalii, cu această ocazie se mai sărbătorește ceva, respectiv ziua onomastică a unui număr important de femei românce care poarte numele de Roxana, Rusalin, sau Ruxandra.

Și cum numele de Roxana este destul de des întâlnit în România, considerăm că este necesar a preciza că originea acestui nume vine din limba slavă și înseamnă sclipire sau strălucire.

Și, de asemenea, cum nicio aniversare nu poate avea loc fără un desert, vă recomandăm o rețetă de tort simplă, rapidă, dar foarte delicioasă!

Tort “Marie Antoinette”

Pasul 1: Pe bain-marie (baie de abur), într-un vas, se pun:

  • 8 ouă întregi
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de lapte

Compoziția se ține pe baia de abur până se leagă, amestecând continuu. Apoi, se lasă să se răcească bine.

Pasul 2: În alt vas, la rece, se omogenizează:

  • 2 pachete de unt
  • 4 linguri de cacao

Pasul 3: Cele două compoziții se amestecă până se omogenizează, apoi se mai adaugă:

  • 1 pahar cu stafide (care au fost ținute în esență de rom)
  • 1 pahar cu nucă tăiată

Compoziția obținută se asează într-o tavă de cozonac, tapetată cu folie alimentară, apoi se dă la frigider până a doua zi, când se va răsturna pe o tavă lungă.

Pasul 4: Se ornează după bunul plac, cu frișcă, ciocolată, fructe confiate.

Atentie! Acesta este un desert care NU necesită coacere. Se prepară doar la rece!