Info Actual > Culinar > Retetă tradițională pentru iarnă. Cum se face cea mai simplă și gustoasă zacuscă FĂRĂ coacere
Culinar

Retetă tradițională pentru iarnă. Cum se face cea mai simplă și gustoasă zacuscă FĂRĂ coacere

Retetă tradițională pentru iarnă. Cum se face cea mai simplă și gustoasă zacuscă FĂRĂ coacere

Toate gospodinele pregătesc tot felul de conserve pentr iarnă. Pentru românii, zacusca de vinete este una din cele mai îndragite preparate culinare. Dacă nu aveți timp, noi vă prezentăm o rețetă de zacuscă de vinete fără coacere. Este gata cât ai zice PEȘTE. 

Retetă tradițională pentru iarnă. Cum se face cea mai simplă și gustoasă zacuscă FĂRĂ coacere

Zacusca fără coacere se mai numește “Zacusca leneșului”.  Rețeta este extrem de simplă, potrivit bucatareselevesele.ro.

Ingrediente necesare:

  • 3,5 kg ardei capia
  • 2 kg ceapă
  • 3,5 kg vinete
  • 2 kg morcovi
  • 2,5 kg roșii opărite și curățate de pielițe
  • 500 ml ulei
  • 4 linguri sare
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri piper măcinat
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare zacuscă de vinete fără coacere:

1. Se pune uleiul la încins și se călește timp de 5 minute ceapa tăiată.

2. Se adăugă morcovii feliați, 1 lingură rasă de sare și se continuă călirea timp de 40 minute, amestecând mereu.

3. Se adaugă ardeii capia și 1 lingură sare. Se continuă călirea amestecând mereu încă 40 minute.

4. Se adaugă vinetele și 1 lingură sare și se continuă călirea încă 40 de minute.

5. Se adaugă și roșiile măcinate și foile de dafin și se amestecă.

6. Se adaugă zahărul și piperul măcinat și se lasă la fiert alte 40 minute. În acest timp mai potriviți de gust cu sare și piper.

7. Zacusca astfel pregătită se pune în borcane și se înfiletează capacele. Apoi se întorc cu gura în jos timp de 5 minute.

8. Timp de 30 de minute, borcanele cu zacuscă se pun la bain marie, după care se pun la dunst uscat până a doua zi.