Lifestyle Social

Revitalizarea industriei românești devine o realitate: Florin Spătaru demarează programe de ajutor de stat!

industrie, sursa foto nimfa
sursa foto nimfa

Florin Spătaru, ministrul economiei, s-a angajat să acorde o atenție specială industriei românești . Deși sectorul secundar al țării se află de mult timp în declin, ministrul economiei are câteva vești pozitive: a semnat 56 de contracte în valoare totală de peste 9 milioane de euro pentru a sprijini o serie de întreprinderi din domeniul producției deținute de români.

Florin Spătaru susține că au fost demarate trei programe de ajutor de stat și că două dintre ele au fost deja puse efectiv în practică.

Au fost semnate contracte în valoare de peste 9 milioane de euro

„Am declarat de la începutul mandatului că principalul meu obiectiv este sprijinirea industriei românești. M-am ținut de cuvânt. Am demarat trei scheme de ajutor de stat, iar acum pentru două din aceste scheme au fost semnate contractele. Am semnat 56 de contracte de finanțare în valoare de peste 9 milioane de euro: 47 de contracte de 8 milioane de euro pentru tranziția la economia circulară și 9 contracte pe schema de minimis pentru implementarea Programului de creștere a competitivității produselor industriale cu o valoare de 1,2 milioane de euro. Cererea de finanțare a fost uriașă. De acum, proiectele pot să fie demarate!” a declarat ministrul.

El a subliniat valoarea competitivității în sectoarele economice ale României și dorința sa ca România să joace un rol semnificativ pe piața globală anterior.

Florin Spătaru: „Am stabilit cu exactitate de ce are nevoie industria.”

Încă de la începutul deplasării, antreprenorii români au îmbrățișat propunerea de minimis făcută de Ministerul Economiei. Au fost depuse 94 de proiecte, iar 47 dintre ele au obținut finanțare. Acest lucru va duce la crearea a 150 de noi locuri de muncă, potrivit statisticilor oficiale. Sustenabilitatea proiectelor a fost luată în considerare ca și criteriu de finanțare, potrivit lui Florin Spătaru, care a subliniat și importanța ca sectorul să fie verde și sustenabil.

„Mă bucur să văd că operatorii economici au aplicat pentru schemele de ajutor de stat propuse de Ministerul Economiei, acest fapt arată că am evaluat corect nevoile industriei. Cererea de finanțare a fost foarte mare, motiv pentru care analizăm posibilitatea extinderii programelor actuale, dar și a demarării unor noi scheme de finanțare. Acești bani vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și investiții în modernizarea fabricilor cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație. Facem primii pași către o industrie verde, competitivă și durabilă”, și-a continuat ministrul declarația.

Informațiile pe care le-a difuzat public provin de pe economie.gov.ro, site-ul oficial al ministerului.