Actual

Gala Performerilor în Sănătate! Mihai Fugarevici, STADA: „Noi, la Stada, am venit cu ceva nou în industrie”

Mihai Fugarevici, manager general STADA România (sursă foto - arhivă personală)
sursă foto: arhivă personală

Pentru anul 2022 STADA România raportează o valoare consolidată a afacerilor de peste 247 milioane lei, în creștere cu 37% față de 2021, când a realizat afaceri de 180,1 milioane lei. Grupul STADA operează pe piața din România prin STADA M&D (operațiunile de vânzare produse farmaceutice) si STADA Hemofarm (laborator de testare produse farmaceutice si auditare calitate). Mihai Fugarevici, manager general la STADA România, primește un premiu din partea Revistei Capital pentru activitatea întregii companii.

„Într-adevăr, lăsând la o parte cifrele, industria farmaceutică este una strategică pentru România. Orice investiție în această industrie este un beneficiu pentru țara noastră. Noi, la Stada, am venit cu ceva nou în industrie. Suntem singura companie care a construit o fabrică de medicamente de o asemena investiție, de peste 50 milioane de euro, de după Revoluție și până în prezent. Am aflat că în Europa se contruiesc acum 42 de noi fabrici de medicamente. În România se construiește una de către Stada, una de către Antibiotice Iași și una de către Zentiva. Eu sunt de părere că trebuie să accelerăm puțin acest proces, să punem România pe harta producătorilor de medicamente din întreaga lume, să consolidăm această industrie strategică”, spune Mihai Fugarevizi, CEO al companiei STADA România, pe scena Galei Capital „Top 100 Performeri din Sănătate” în România.

Creșteri continue

Este o afacere din ce în ce mai puternică în spațiul autohton, căci pentru anul 2022 STADA România a înregistrat o valoare consolidată a afacerilor de peste 247 milioane lei, în creștere cu 37% față de 2021, an în care a realizat afaceri de 180,1 milioane lei. Grupul STADA activează pe piața din România prin STADA M&D, compania ce se ocupă cu operațiunile de vânzare a produselor farmaceutice și prin STADA Hemofarm, laboratorul de testare a produselor farmaceutice.

„Creșterea afacerilor se datorează, pe de-o parte, dezvoltării portofoliului de produse Speciality cu molecule biosimilare și generice înregistrate pe piața românească pentru noi arii terapeutice precum oncologie, reumatologie, hematologie, precum și cu noi terapii inovative asistate de dispozitiv pentru tratamentul bolii Parkinson”, susține Mihai Fugarevici, manager general la STADA România, într-un interviu pentru Revista Capital.

Extinderea nu se observă doar din perspectiva cifrei de afaceri, căci reprezentanții companiei declarau anul trecut demararea construcției unei facilități de producție amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. „Proiectul de tip greenfield are o valoare de investiție de peste 50 milioane de euro, o suprafață de 30.000 mp și este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat în valoare de aproximativ 20 mil. de euro”, adaugă Mihai Fugarevici. Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă.

Gala Capital. „Top 100 Performeri în Sănătate”

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ce a avut loc miercuri, 24 mai 2023, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.