Lifestyle

România nu participă la finala Eurovision! Performața din semifinale a fost comentată în mediul online

România nu participă la finala Eurovision! Performața din semifinale a fost comentată în mediul online
sursa foto jurnalul.ro

Marcel Pavel, care în anul 2002 a înregistrat un mare succes la Eurovision, alături de Monica Anghel, cu piesa „Tell Me Why”, clasându-se pe locul 8, a comentat participarea lui Theodor Andrei la această competiție.

România a intrat în concursul Eurovision 2023 joi, 11 mai, în a doua semifinală. Din păcate, însă, România nu va ajunge în finala de sâmbătă.

„Referitor la alegerea concurenților, din ultimii ani, totul a lăsat de dorit. Nu știu a cui a fost decizia. Păi, trimiți să reprezinte România un începător? Nu cred că este cea mai bună alegere. Îi urez lui Theodor Andrei să ne reprezinte cu cinste și să se întoarcă de acolo cel puțin printre primii zece. Oricum, Eurovision a devenit un fel de Loterie. A dispărut valoarea creației, se bazează mai mult pe imagine. Nu se mai vrea un concurs de creație, ci de imagine. Ce șanse avem, anul acesta? Habar n-am. Noi trimitem acolo concurenți care nu au experiență și pe care îi depășesc aceste manifestări culturale, privind emoțiile și responsabilitatea.Emoțiile, dacă nu sunt pozitive, devin o mare corvoadă. În plus, nici nu știu dacă mai există spiritul acesta patriotic, să mergi la Eurovision cu sufletul deschis, să știi că alți români sunt alături de tine. Noi, românii, suntem însă cei mai tari la critici”, a declarat Marcel Pavel cu puțin timp înainte de difuzarea semifinalei, potrivit viva.ro, preluat de B1.

Demersul lui Horia Moculescu

„Eu zic că renunțarea ar fi o bilă neagră pentru România. Fiind de specialitate și având experiența acestui concurs nu știu dacă ceea ce se întâmplă acum ne duce pe un drum bun. Nu e un concurs de milă, să votăm țările în funcție de războaie, de problemele politice din Europa. Întotdeauna va fi acest subiectivism, pe plan politic, iar noi, românii, am fost mereu priviți ca un popor de mâna a doua. România a avut însă și apariții serioase, Luminița Anghel, Mihai Trăistariu, eu cu Monica Anghel, Paula Seling cu Ovi. Personal, nu m-aș mai duce la Eurovision, nu mă atrage nimic, mai ales la vârsta mea, deși aș face față cu brio, într-adevăr, din punct de vedere vocal. Să meargă cei din generația tânără, dar doar care au o experiență pentru acest eveniment important”, a mai declarat Marcel Pavel.