Lifestyle

România e semifinalistă! Tot ce trebuie să știi despre ediția de azi a Eurovision

România e semifinalistă! Tot ce trebuie să știi despre ediția de azi a Eurovision
Credit imagine: Facebook

Doar câteva zile ne despart de finala Eurovision, unul dintre cele mai vizionate concursuri internaționale de muzică de pe mapamond. Chiar dacă România a ajuns în mai multe rânduri în finală, norocul ei s-a oprit de cele mai multe ori acolo, înscriind doar în rare rânduri podiumul sau top 4.

De această dată, românii și-au pus speranțele într-un tânăr licean, care și-a scris și compus de unul singur piesa cu care participă. El este pe cale de a absolvi un liceu de muzică din Capitală, iar imaginea lui excentrică, ușor androgină, a atras atât admirația spectatorilor, cât și numeroase controverse. Melodia cu care tânărul Theodor Andrei va intra în semifinala Eurovision, de pe poziția a treia, se intitulează „D. G. T. (Off and On)”.

Despre piesa care ne reprezintă la Eurovision

Theodor Andrei a făcut într-un interviu recent un adevărat manifest privitor la ideile din melodia „D. G. T.”. Iată ce spune acesta despre creația pe care a început-o „dintr-o joacă”:

„Piesa pune în scenă o poveste de dragoste unde rațiunea este în conflict cu instinctul, unde pasiunea și siguranța se duelează – o piesă despre o dragoste ce devine o dependență atât cu părțile bune și rele ale acesteia, cât și cu plăcerea de a te întoarce la ceva nociv, unde iubirea e pusă la pământ și adrenalina ia decizii, un rău necesar cu dragoste și tot ce înseamnă aceasta – pasiune, sex, lacrimi, zâmbete, copilărie, maturitate, încredere, riscuri, adevăruri și minciuni”.

Rămâne însă de văzut dacă muzica născută dintr-un spirit ludic va putea concura cu cea a favoritei care a fost desemnată de BBC, adică Suedia.

Ce trebuie să știi despre difuzarea semifinalei

Pe TVR 1, TVR Internațional și TVR+, românii de pretutindeni vor putea urmări în direct cea de-a doua semifinală Eurovision, începând cu 22:00, ora României. În această competiție, din care vor fi selectați 10 finaliști, participă 16 țări. Ordinea intrării lor, precum și indicativul la care fiecare participant poate fi votant, sunt redate mai jos, preluate de pe platforma de știri Libertatea:

„1. Armenia – Brunette – „Future Lover”

2. Cipru – Andrew Lambrou – „Break a Broken Heart”

3. România – Theodor Andrei -„D.G.T. (Off and on)”

4. Danemarca – Reiley Breaking – „My Heart”

5. Belgia – Gustaph – „Because of You”

6. Islanda – Diljá – „Power”

7. Grecia – Victor Vernicos – „What They Say”

8. Estonia – Alika – „Bridges”

9. Albania – Albina și Familja Kelmendi – „Duje”

10. Australia – Voyager – „Promise”

11. Austria – Teya & Salena – „Who The Hell Is Edgar?”

12. Lituania – Monika Linkytė – „Stay”

13. San Marino – Piqued Jacks – „Like an Animal”

14. Slovenia – Joker Out – „Carpe diem”

15. Georgia – Iru Khechanovi – „Echo”

16. Polonia – Blanka – „Solo”