Economic

România reafirmă eforturile pentru menținerea echilibrul macroeconomic și reformele PNRR

economie subterana
sursa foto: arhiva companiei

România reafirmă angajamentul său ferm față de menținerea echilibrului macroeconomic și continuarea reformelor asumate prin PNRR și Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Aceste fonduri europene substanțiale sunt văzute ca un sprijin esențial pentru investiții cu efecte semnificative și multiplicatoare.

Delegația României, condusă de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis această poziție la reuniunile de primăvară ale FMI și Grupului Băncii Mondiale (BM) de la Washington.

Reprezentanții Băncii Mondiale au oferit asigurări că vor intensifica procesul de contractare pentru împrumuturi în valoare de aproximativ un miliard de euro, împrumuturile sunt destinate politicii de dezvoltare care promovează creșterea verde și incluzivă (Finanțare a Politicii de Dezvoltare/Împrumut – DPF/DPL) și gestionarea riscurilor în caz de catastrofe (Opțiune de Împrumut cu Plată Întârziată în Caz de Catastrofă – CAT-DDO).

„Dată fiind importanţa împrumuturilor pentru politica de dezvoltare în promovarea măsurilor de reformă, suntem recunoscători pentru sprijinul remarcabil în implementarea şi finalizarea cu succes a celor două operaţiuni pentru creştere verde şi favorabilă incluziunii în 2022 şi 2023″, a afirmat ministrul Marcel Boloş, potrivit Agerpres.