Social

Românii vor da mai puțini bani pe masa de Crăciun! Ce alimente vor fi mai ieftine

prețurile
sursa foto arhiva personala

Guvernul României intenționează să prelungească pentru următoarele 90 de zile limitarea adaosului alimentar pentru produsele de bază, în contextul apropiatelor sărbători de iarnă. Această măsură vine ca un beneficiu adus cetățenilor români, luând în considerare că în această perioadă, oamenii se pregătesc pentru Crăciun.

De asemenea, oficialii guvernamentali au decis să extindă lista produselor incluse în această limitare, adăugând alimente esențiale precum carnea tocată, orezul și bulionul.

Alimente mai ieftine de Crăciun

Aceste ingrediente sunt indispensabile pentru pregătirea mâncărurilor tradiționale românești, cum ar fi sarmalele și cozonacul.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a făcut public proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) care propune modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 67/2023, care se referă la instituirea unei măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la anumite produse agricole și alimentare.

Motivația din spatele acestei inițiative este legată de perioada de iarnă, când costurile pentru utilități cresc, iar necesitatea de consum alimentar crește semnificativ, mai ales în contextul sărbătorilor de iarnă. În consecință, s-a considerat că prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 pentru încă 90 de zile este necesară pentru a sprijini consumatorii în această perioadă, potrivit ProTV.