Diverse

Românul care a schimbat sistemele Loteriei. A fost investigat și de FBI. A câștigat de 14 ori marele premiu

Românul care a schimbat sistemele Loteriei. A fost investigat și de FBI. A câștigat de 14 ori marele premiu
digi24.ro

Un matematician român care trăiește acum în Australia, pe nume Ștefan Mandel, a creat o formulă pentru a învinge loteriile, prin care a câștigat marele premiu de 14 ori. Astfel, matematicianul român a reușit să încaseze peste 30 de milioane de dolari.

Care este principiul, de fapt

Ștefan Mandel a făcut acest lucru prin:

  • calcularea numărului total de combinații posibile,
  • găsirea loteriilor cu jackpotul cel mai mare,
  • strângerea banilor necesari pentru a plăti fiecare combinație,
  • tipărirea milioanelor de bilete cu fiecare combinație posibilă,
  • trimiterea biletelor tipărite la sediul loteriei.

Întrucât autoritățile au considerat acest lucru ca fiind o încălcare a „spiritului jocului”, acestea au emis o serie de legi pentru a-l bloca.

Care sunt șansele de a câștiga la loto

Potrivit specialiștilor, șansa de a câştiga la loto este de 1 la 14 milioane. Totuși, românul matematician, Ștefan Mandel, a creat o formulă aproape perfectă pentru ca șansele lui să crească în ceea ce privesc câștigurile la loto.

Traseul românului în lume

Ștefan Mandel a câştigat marele premiu în România, după care a emigrat. Și se spune că, de fapt, Mandel a fugit din țară, unde ar fi fost acuzat de fraudă.

Mai întâi matematicianul s-a dus în Israel, apoi a emigrat în Australia, unde și-a obținut cetățenia. În Australia, sistemul loteriei era diferit și prin urmare, matematicianul a avut nevoie de câteva luni pentru a adapta formula. Ulterior, Stefan Mandel a reuşit să mai câştige o dată marele premiu, la loteria din Virginia, Statele Unite ale Americii (SUA).

Unele țări străbătute de român au schimbat regulile unora dintre extrageri

În momentul în care Mandel și-a făcut cunoscută strategia (ținută secretă ani de zile), unele țări precum Statele Unite au schimbat regulile unora dintre extragerile lor. Ulterior, matematicianul a fost investigat de FIA ​​și FBI. Astfel, multe sisteme de loterie și-au schimbat sistemul de protecție datorită metodei lui Stefan Mandel, citează ziarulromanesc.de.