Diverse

Românul care jefuia benzinării în Spania printr-o metodă inedită a fost capturat de polițiști în cadrul unei operațiuni speciale

Românul care jefuia benzinării în Spania printr-o metodă inedită a fost capturat de polițiști în cadrul unei operațiuni speciale
evz.ro

Un român se specializase în jefuirea benzinăriilor prin metoda „aselenizării“, aflat la bordul unui Jaguar. A dat mult de furcă polițiștilor spanioli până l-au prins.

Românul care jefuia benzinării în Spania printr-o metodă inedită a fost capturat de polițiști în cadrul unei operațiuni speciale

Agenții Poliției Locale, în coordonare cu Garda Civilă din Murcia, Spania, au arestat un bărbat care are legătură cu asaltul asupra mai multor benzinării din regiune. L-au capturat în acest weekend, în momentul în care atacase și se pregătea să fugă cu Jaguarul său. Metodei sale de acțiunii polițiștii spanioli i-au dat numele de „asenelizare”.

De cât timp se știa de jafurile comise

Unitățile de poliție din schimbul de noapte aveau cunoștință de jafuri comise în mai multe benzinării de pe autostrada mediteraneană A-7 și în zone de servicii din jurul drumurilor de mare trafic din regiune. Așa că au trecut la organizarea unei operațiuni speciale pentru prinderea hoțului cu Jaguar.

Cum au reușit agentii de poliție sa prindă suspectul

În cadrul campaniei estivale specifice de prevenire a furturilor în zonele de servicii, au fost stabilite operațiuni speciale de permanență și supraveghere între Garda Civilă și Poliția Locală în anumite puncte din municipiu, operațiuni care au avut loc pe parcursul întregii săptămâni.

Cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere video ale unor unități și a mărturiilor victimelor jafurilor, s-a descoperit că suspectul conducea un vehicul Jaguar negru, cu care, după lovitură, fugea cu mare viteză. Pentru a-și continua itinerariul de jaf, polițiștii locali din schimbul de noapte au considerat că acest vehicul și ocupanții săi ar putea să se deplaseze spre Puerto Lumbreras.

Astfel, potrivit unor surse din cadrul poliției, citate de presa spaniolă, vinerea trecută, unul dintre dispozitivele amplasate la intrarea în municipiu a dus la identificarea, localizarea și interceptarea vehiculului care făcea obiectul anchetei, precum și la arestarea șoferului acestuia, un cetățean de origine română care locuiește în provincia Alicante.

Românul a fost arestat în zona de servicii „La Parada”, situată lângă hotelul Riscal, la un punct de intrare în municipiul Puerto Lumbreras dinspre Almería pe autostrada A-7. Întreaga anchetă, dar și deținutul au fost transferate de Poliția Locală la Benemérita, organul competent să preia investigarea cazului.

Care este situația arestărilor pentru jafuri comise prin metoda de „aselenizare“

Anul trecut, respectiv în ianuarie 2021, poliția locală a arestat un alt presupus membru al unei bande specializate în jefuirea benzinăriilor din regiune prin metoda numită „alunizaje” (aselenizare). Poliția i-a interceptat pe suspecți în momentul în care aceștia tocmai izbiseră o mașină de ușa de intrare a unei benzinării.

În ce constă metoda de jaf, denumită „aselenizare“

Metoda „aselenizare“ este o procedură folosită la jefuirea unei benzinării sau magazin constând în izbirea unei mașini de vitrina magazinului pe care o sparge pentru facilitarea intrării rapide a hoților.