Lifestyle

Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Pentru împăcarea soților și readucerea armoniei în familie

Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Pentru împăcarea soților și readucerea armoniei în familie

Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Pentru împăcarea soților și readucerea armoniei în familie. Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena este o rugăciune foarte puternică.

Cei care cred în ajutorul rugăciunii o pot rosti atunci când este nevoie de un ajutor sufletesc pentru cei aflaţi la nevoie. Rugăciunea către Sfinții Constantin și Elena are putere mai cu seamă în ziua pomenirii Sfinților Împărați, pe 21 mai, potrivit Calendarului Ortodox.

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri. Voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori. Pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor. Ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană. Și pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Această rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena se spune de credincioşii ale căror căsnicii sunt în prag să se destrame, pentru împăcarea soților și readucerea armoniei în familie. Rugăciunea protejează căsniciile în general.