Actual International

Rusia a returnat acasă aproape 10 mii de recruți mobilizați pe ”nedrept”

Rusia a returnat acasă aproape 10 mii de recruți mobilizați pe ”nedrept”
Twitter/EVZ

Rusia a întors acasă aproape zece mii de oameni recrutați în cadrul planurilor de mobilizare ale lui Putin. Anunțul a fost publicat vineri, 21 octombrie 2022, de către agenția rusă de știri Tass.

Rusia a returnat acasă aproape 10 mii de recruți mobilizați pe ”nedrept”

Potrivit unui raport al agenției ruse de știri TASS de vineri, 21 octombrie 2022, șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrey Kartapolov, a prezentat aceste cifre la o întâlnire cu voluntarii Rusiei Unite în orașul Sankt Petersburg din Rusia.

Răspunzând la o întrebare, șeful comisiei din Duma Rusiei, Kartapolov, a spus:

„Până în prezent, aproximativ 10 mii de persoane au fost returnate în întreaga țară din diferite motive”.

Deși nu a oferit motive specifice, el a precizat totuși că:

”Oamenii a fost recrutați din greșeală și astfel au fost întorși acasă.”

Mobilizarea lui Putin a făcut referire la acele „categorii de cetățeni care sunt necesare pentru îndeplinirea sarcinilor”. Deși acestea nu au fost specificate, lista inițială anunțată chiar de liderul de la Kremlin includea trăgători, tanchiști, tunari, șoferi și mecanici de șoferi.

La momentul respectiv, s-a anunțat că se va acorda prioritate celor cu experiență de luptă, însă au fost prevăzute și limite de vârstă pentru trupele sub 35 de ani, ofițerii juniori sub 50 de ani și ofițerii superiori sub 55 de ani, toți urmând să fie recrutați.

Numeroasele rapoarte conform cărora oamenii au fost recrutați fără a se ține cont de experiența lor sunt acum evidente, Rusia recunoscând acum că a returnat acasă aproape 10 mii de recruți recrutați inițial în mod greșit.

Despre drama familiilor din Rusia care i-au văzut pe cei dragi plecând pe frontul din Ucraina, fără strictul necesar și multe alte tragedii de acest fel au fost relatate, în mai multe articole, inclusiv de Infoactual.

Promisiuni înșelătoare

Autoritățile de recrutare din Rusia au recurs la tot felul de promisiuni menite să-i atragă pe bărbați în armata lui Vladimir Putin. În mai multe regiuni, propaganda și banii – care se devalorizează de la o zi la alta – au fost înlocuite cu promisiunea unor alimente de bază. Acestea sunt esențiale pentru multe familii din zonele sărace ale Rusiei astfel că, în anumite cantități par că valorează cât viața unui om.

Autoritățile de recrutare promit familiilor animale și alimente ca să-și trimită bărbații pe front. Cea mai „generoasă ofertă” a fost făcută la Tuva, în Siberia, o oaie vie, 50 de kilograme de făină, doi saci de cartofi și varză. Materialul pe larg aici.