Diverse International

Cum arată primii soldați ruși mobilizați potrivit ordinului de la Kremlin. Video

Cum arată primii soldați ruși mobilizați potrivit ordinului de la Kremlin. Video

Ce se întâmplă acum în Rusia este un adevărat coșmar pe care nimeni de pe planeta Pămnânt nu ar dori să îl trăiască vreodată. Potrivit unor informații care circulă în mediul on-line se pare că nu prea arată a mobilizare parțială, deși nu a fost făcut niciun anunț concret în acest sens. Doar că imaginile vorbesc de la sine.

Cum arată primii soldați ruși mobilizați potrivit ordinului de la Kremlin. Video

Imagini cu primii soldați mobilizați în Yakutia din Rusia, cunoscută și sub numele de Republica Sakha, în urma anunțului de mobilizare făcut de președintele rus Vladimir Putin, au început să circule pe internet joi, 22 septembrie.

Imaginile cu primii soldați mobilizați în Yakutia din Rusia sau Republica Sakha au fost distribuite pe Twitter:

„În Yakutia, sute de tineri au pornit spre unitățile militare în conformitate cu ordinul de mobilizare”.

În imagini, primii militari pot fi văzuți pregătindu-se pentru mobilizare.

Vestea vine după ce Procuratura din Moscova a emis un avertisment de răspundere pentru convocarea și participarea la evenimente de masă neautorizate (inclusiv pe internet), după ce mișcarea rusă anti-război „Vesna” a făcut apel la proteste la nivel național în urma anunțului președintelui Vladimir Putin privind o „mobilizare parțială”, după cum s-a raportat miercuri, 21 septembrie.

În plus, Ambasada Kârgâzstanului în Rusia i-a avertizat pe cetățenii kârgâzstanului să participe la războiul actual dintre Rusia și Ucraina, în urma anunțului de mobilizare făcut miercuri, 21 septembrie, de președintele rus Vladimir Putin.

Ambasada Kârgâzstanului a dat anunțul:

„În conformitate cu articolul 256 din Codul penal al Republicii Kârgâzstan, participarea cetățenilor Republicii Kârgâzstan la ostilități pe teritoriul unor state străine se pedepsește cu închisoare de până la zece ani și confiscarea bunurilor.”

În același context tensionat, premierul rus, Dmitri Medvedev afirmă: ”Rusia va folosi armele nucleare strategice pentru a apăra teritoriile recunoscute”. În traducere: alipirea regiunilor la Rusia va fi pretextul pentru care Putin poate porni războiul nuclear.

Foto: arhiva