Actual International

Rusia testează costume de luptă RoboCop pentru armata din Ucraina. FOTO 

Rusia testează costume de luptă RoboCop pentru armata din Ucraina. FOTO 
RoboCop/Toyark

Înapoi în viitor. De la tancurile vechi, lipsa de echipament adecvat, rușii au ajuns rapid la drone, proaspăt vopsite pentru a le ascunde originea, și acum înaintează spre lumea robotizată armată.

Rusia testează costume de luptă RoboCop pentru armata din Ucraina, FOTO

Se pare că Rusia testează costume de luptă de tip RoboCop pentru ca armata sa să le folosească în războiul său împotriva Ucrainei.

Acest lucru vine după ce s-a scris în presa din întreaga lume că luptătorii lui Vladimir Putin, aflați în slăbiciune, se luptă în primul rând cu moralul din cauza lipsei de echipament.

Costumul robotizat, care seamănă cu cel purtat de ofițerul Alex James Murphy, alias RoboCop, în filmul din 1987, va oferi o protecție sporită soldaților datorită carcasei de înaltă tehnologie, alimentată cu baterii, care îi oferă purtătorului său o superputernicie și capacitatea de a alerga mai repede și mai mult timp.

Aproximativ 50 de costume vor fi testate în curând pe câmpul de luptă de către soldații ruși, spune Maxim Skokov, directorul executiv al companiei rusești Ekzo Solutions.

Skokov a declarat pentru agenția de știri RIA Novosti din Rusia:

„Artileriștii sunt interesați de exoschelete pentru a ușura greutatea obuzelor în timpul încărcării. Vom organiza teste pe un teren de antrenament în noiembrie sau decembrie, un potențial client urmând să testeze în practică eficiența echipamentelor noastre.

„În prezent, producem aproximativ 50 de exoschelete pe lună, dar, dacă va fi necesar, vom putea crește rapid producția.”

The Sun relatează că firma lui Skokov a fost abordată de „agenții speciale” care doreau să testeze echipamentele sale pe câmpul de luptă, referindu-se probabil la serviciile de informații sau la grupurile de mercenari din Rusia.

Compania construiește deja exoschelete și hamuri parțiale, relativ accesibile pentru uz industrial.

Exo-trusoarele, care sunt în producție în Rusia de ani de zile, s-ar fi dovedit „foarte afective” în operațiunile din Siria, iar oamenii de știință ruși speră să perfecționeze designul până în 2025.