Actual International

Președintele rus Vladimir Putin a numit un NOU procuror, cecen de această dată, în Consiliul Federației din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a numit un NOU procuror, cecen de această dată, în Consiliul Federației din Rusia
Infoactual

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit vineri, 28 octombrie 2022, un nou procuror cecen în Consiliul Federației Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a numit un NOU procuror, cecen de această dată, în Consiliul Federației din Rusia

Putin însuși l-a nominalizat pe Arsan Adayev, pentru a deveni noul procuror cecen în Consiliul Federației din Rusia, potrivit șefului Comitetului pentru legislație constituțională al Consiliului Federației.

Andrey Klishas a declarat că președintele Putin l-a propus pe procurorul districtului Groznîi, Arsan Adayev, pentru consultări cu senatorii din Consiliul Federației pentru candidatura noului procuror cecen.

Comisiile Consiliului Federației vor examina marți, 1 noiembrie a.c., candidatura lui A.A. Adayev pentru postul de procuror al Republicii Cecene, prezentată spre consultare de președintele rus Vladimir Putin”, a scris senatorul pe canalul său Telegram.

Liderul cecen, prieten cu social media

În postarea sa pe Telegram, Kadîrov i-a criticat pe oficialii militari ruși în nenumprate rânduri și chiar îi dă și sfaturi liderului de la Kremlin.

„Nepotismul din armată nu va duce la bine”, a scris el. „În armată este necesar să se numească în calitate de comandanți oameni cu un caracter puternic, curajoși, cu principii, care se preocupă de luptătorii lor, care își rup dinții pentru soldatul lor, care știu că un subordonat nu poate fi lăsat fără ajutor și sprijin. În armată nu este loc pentru nepotism, mai ales în vremuri dificile.”

„Nu știu ce raportează Ministerul Apărării din Federația Rusă comandantului șef suprem, dar, în opinia mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare de mică putere. Nu este necesar să luăm fiecare decizie cu ochii pe comunitatea vest-americană – aceasta a spus deja acest lucru și a făcut multe împotriva noastră”, a scris liderul cecen pe Telegram.

Ulterior însă, liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, a anunțat tot pe social media că este mândru de bombardamentele rusești de la Kiev și că adevăratul război începe acum. El l-a amenințat pe Volodimir Zelenski și l-a sfătuit să plece cât mai repede din Ucraina.