Diverse

Orașul cel mai secret din Rusia e considerat a fi a doua “Zonă 51”. Legenda spune că are legătură cu tehnologia extraterestră

Orașul cel mai secret din Rusia e considerat a fi  a doua “Zonă 51”. Legenda spune că are legătură cu tehnologia extraterestră
wikipedia.org

Adânc în Munții Urali din Rusia se află o bază militară secretă numită Mezhgorye, considerată de unii a fi “Zona 51” a Rusiei și posibil căminul tehnologiei extraterestre capturate.

Dar ce este Mezhgorye

Mezhgorye este un oraș cu o populație de 17.353 de locuitori, situat în Munții Urali din Bashkortostan, Rusia, unde accesul este puternic restricționat.

Mezhgorye a fost fondat în anul 1979, dar nu a devenit un oraș oficial până în anul 1995.

Se crede că oamenii care locuiesc acolo lucrează la un proiect extrem de secret în jurul Muntelui Yamantau. Guvernul rus a fost evaziv când i s-a pus întrebări despre Mezhgorye și proiectul de la Muntele Yamantau. Totuși, când a fost presat de întrebări, Guvernul rus a susținut Mezhgorye era:

  • Un buncăr pentru oficialii de nivel înalt,
  • O operațiune minieră.

Dar ce este, de fapt, Mezhgorye

Un politician american pe nume Curt Weldon a devenit interesat de ceea ce se ascunde în Mezhgorye. El a pretins: „M-am dus la Moscova și am vorbit cu ministrul adjunct de interne care se ocupa de minerit. L-am întrebat dacă există vreo activitate minieră acolo. El doar a clătinat din cap și a spus că nu a auzit niciodată de asta. Așa că i-am menționat și celălalt nume: Mezhgorye. A spus că nici de asta nu a auzit. Apoi a trimis un consilier să verifice. Douăzeci de minute mai târziu, asistentul s-a întors, vizibil zdruncinat. A spus că nu pot spune nimic despre asta .”

Mezhgorye și Zona 51

Există o mulțime de asemănări între Mezhgorye și Zona 51: secretul, îndepărtarea și evaziunea guvernului.

Zvonurile au persistat ani de zile că există avioane extraterestre capturate și chiar corpuri stocate în Zona 51, despre care credincioșii explică secretul suplimentar și securitatea din jurul acesteia în comparație cu alte baze militare din SUA.

Cel mai probabil este ca Mezhgorye să fie un buncăr nuclear, plin cu rachete gata de pornire la apăsarea unui buton.

Mezhgorye este un oraș faimos care constă dintr-o bază nucleară conform zvonurilor din Rusia, dar conform Rusiei, acest oraș este doar un loc pentru mine. Așadar, este considerat ca fiind locul minelor, iar acest loc nu este de vizitat. Chiar și oamenii care lucrează aici sunt mult clasificați pentru că acest loc este plin de mister, de secrete.

Mezhgorye, singurul oraș închis din Rusia

Mezhgorye este la 200 de kilometri  de sud-est de UFA (capitala Republicii Bashkortostan), fiind singurul oraș închis din Rusia care este situat într-o republică. Statutul de oraș închis al Mezhgorye înseamnă că din punct de vedere administrativ este subordonat direct Guvernului Federal al Rusiei.

Muntele Yamantaua

Acest loc din apropierea orașului constă din multe proiecte secrete în desfășurare. Aceste proiecte sunt considerate a fi bazate pe Muntele Yamantaua. Deci, aceste proiecte secrete actuale nu permit nimănui să viziteze acest loc.

Muntele Yamantau (Muntele Rău), din apropierea orașului militar închis Mezhgorye, se află în Munții Urali, Bașkortostan, Rusia. Este considerat a fi cel mai înalt munte din Urali .

Alături de Muntele Kosvinsky (600 km spre nord), este suspectat de SUA că este o mare instalație nucleară secretă și/sau buncăr. Până în 2003, Yamantaua nu era încă pe deplin operațional.

Proiectele mari de săpături au fost observate de imaginile satelitare din SUA încă de la sfârșitul anilor 1990, în timpul guvernului lui Boris Elțin, după căderea Uniunii Sovietice.  Două garnizoane (Beloretsk-15 și Beloretsk-16) au fost construite deasupra unității și, posibil, o a treia, Alkino-2 , și a devenit orașul închis Mezhgorye în 1995. Se spune că ar găzdui 30.000 de persoane, toate fiind muncitori. Întrebările repetate ale SUA au primit mai multe răspunsuri diferite din partea guvernului rus cu privire la Muntele Yamantaua. Ei au spus că este un sit minier, un depozit pentru comorile rusești, o zonă de depozitare a alimentelor și un buncăr pentru lideri în caz de război nuclear.

Răspunzând la întrebările referitoare la Yamantaua în 1996, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat: „Nu există practica în Ministerul Apărării al Rusiei de a informa mass-media străină despre instalațiile, oricare ar fi acestea, care sunt în construcție în interesul consolidării securitatea Rusiei”.

Un laborator nuclear se află lângă Yamantaua

Lângă Muntele Yamantaua se află unul dintre ultimele laboratoare nucleare rămase din Rusia, Chelyabinsk-70, existând speculații că găzduiește deja arme nucleare. Ziarele ruse au raportat în 1996 că face parte din structura de comandă de represalii nucleare. Iar întreaga lume crede că un sistem nuclear secret este asociat cu Muntele Yamantaua, potrivit military-history.fandom.com.