Lifestyle

Rușii au găsit cauza accidentului aviatic de săptămâna trecută. Vinovații au murit

Rușii au găsit cauza accidentului aviatic de săptămâna trecută. Vinovații au murit

14 oameni au murit și alți 19 au fost răniți săptămâna trecută, când un avion de vânătoare SU-34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe în orașul Karsnodar, aflat în apropierea graniței cu Ucraina. Printre aceștia s-au aflat și copii. S-a aflat cine a fost de vină.

Potrivit informațiilor oferite de agenția TASS, vinovați pentru accidentul aviatic de săptămâna trecută de la Karsnodar sunt doi pescăruși care ar fi intrat în motoarele avionului în timpul decolării. „Rămășițele lor au fost găsite de experți la examinarea epavei aeronavei”, au declarat surse din anchetă.

Suhoi este unul dintre cele mai performante avioane ale Rusiei, iar în discuția cu turnul de control, piloții au afirmat că unul dintre motoarele avionului s-a stricat la decolare. Din fericire, piloții s-au putut catapulta. Ca urmare a prăbușirii, au murit 14 persoane, iar alte 19 au fost rănite.

Alte 68 de persoane au fost salvate dintre dărâmături

„Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, după curățarea molozului, trupurile morților au fost găsite la locul accidentului. 13 persoane au decedat în accident, inclusiv trei copii. 19 răniți, patru dintre ei au fost transportați în siguranță pentru tratament la spitalul regional din Krasnodar.

Restul continuă să primească tratament la spitalul din Eisk”, a spus ministrul adjunct al sănătății al Federației Ruse, Alexei Kuznetsov la scurt timp după eveniment. Alte 68 de persoane au fost salvate dintre dărâmături, iar peste 360 ​​de persoane au fost evacuate.

Duminică a avut loc un alt accident

La doar câteva zile, potrivit Reuters, un alt avion militar rusesc s-a prăbușit duminică într-o clădire rezidențială din orașul siberian Irkuțk. Într-o postare pe Telegram, Igor Kobzev, guvernatorul din Irkuțk, a declarat că avionul s-a prăbușit peste o casă cu două etaje din oraș, iar agenția Interfax a afirmat că, din nefericire, cei doi piloți ai aeronavei au murit.

Conform agențiilor de presă rusești, avionul care a fost implicat în acest incident a fost un Su-30. La rândul său, Ministerul pentru Situații de Urgență a spus că aeronava s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare. Un canal Telegram susține că avionul de luptă Su-30 a căzut după ce a decolat de la fabrica de avioane.