Lifestyle

Rușii caută soluții după anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare parțială. Fuga e sănătoasă

Rușii caută soluții după anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare parțială. Fuga e sănătoasă

Vladimir Putin e disperat pentru că nu s-a așteptat la pierderile și dezertările din armata sa și a luat o primă decizie drastică: mobilizarea parțială. Asta înseamnă că într-o primă etapă vor fi chemați la luptă în jur de 300.000 de rezerviști. Rușii sunt disperați și au început să plece din țară.

Potrivit Ministerul rus al Apărării, ar putea fi mobilizați în final peste 25 de milioane de ruși în cadrul armatei, care ulterior vor pleca în estul și sudul Ucrainei. Când au auzit ce are de gând să facă liderul de la Kremlin, rușii au început să-și facă rapid bagajele.

De altfel, după alocuțiunea televizată a lui Putin, potrivit Google Trends, căutările care conțin cuvintele bilet și avion s-au dublat. Disperați, oamenii s-au urcat în mașini, iar la granița Rusiei cu Finlanda s-a format o coadă de peste 35 de kilometri, susține un jurnalist independent. Informațiile au fost însă negate de autoritățile de la Helsinki, care spun că nu există nici o problemă cu traficul.

Au fost cumpărate bilete pentru toate zborurile directe spre țări străine

Conform informațiilor oferite de publicația „Verstka”, citată de Babel, la doar puțin timp după ce Putin a ținut discursul care i-a speriat, rușii au cumpărat toate zborurile directe pentru 21 septembrie către Istanbul, Tbilisi și Erevan. Potrivit Novinite, nu mai există nici un bilet nici pentru zboruri de legătură cum ar fi Tbilisi. Și prețul biletelor a sărit, pentru cele mai ieftine către Dubai rușii plătind circa 300.000 de ruble, adică 5000 de dolari. Ceea ce reprezintă de cinci ori salariul lunar al unui locuitor din Rusia.

Putin amenință cu armele nucleare

Pe de altă parte, Putin susține că cei care încearcă șantajeze Rusia cu armele nucleare vor avea surpriza să descopere că „lucrurile se pot întoarce împotriva lor”. „Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO.

Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a spus Vladimir Putin.

Sursă foto: aktual2