Diverse

Rușii mobilizați au fost luați din pat și duși la înrolare

Rușii mobilizați au fost luați din pat și duși la înrolare

La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat decretul de mobilizare parțială, au început să fie emise citațiile pentru bărbații din Buriația.

Potrivit informațiilor oferite de șeful Buriației, Alexei Tsydenov, locuitorii republicii au fost obligați să se prezinte la biroul militar de înrgistrare și înrolare, la primele ore ale dimineții, între 06:00 – 09:00. Motiv pentru care, rușii au fost ridicați noaptea din pat și duși la birourile militare de evidență.

„Ni s-a ordonat să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare. De acolo, toți au fost trimiși la Ulan-Ude „, a spus un angajat al unei administrații raionale din Buriația.

Primii care au fost aduși la stația de recrutare au fost locuitorii districtului Tunkinsky

Conform declarațiilor unui oficial al administrației locale, primele persoane care au fost luate au fost locuitorii districtului Tunkinsky, unde își duc zilele aproape 21.000 de suflete. Până acum, au fost trimiși la luptă în jur de 130 de persoane.

Se estimează că în Buriația există aproape 980.000 de oameni, din rândul cărora pot fi mobilizați 6-7.000 de persoane. Bărbații din Buriația vor fi trimiși la Chita sau Blagoveșcensk, unde vor face pregătirea militară necesară, apoi vor pleca pe frontul din Ucraina.

Cine va merge la război

Potrivit declarațiilor lui Vladimir Putin în discursul televizat, vor merge să lupte pentru țara lor „doar cetățenii care se află în prezent în rezervă – mai presus de toate, cei care au servit în forțele armate și au anumite specialități militare – sunt supuși conscripției prin mobilizare parțială”.

De asemenea, vor lupta în Ucraina și cei cu experiență de luptă. Studenții vor  și că recrutarea studenților este exclusă „în orice circumstanțe”. Mobilizarea nu este pentru recruții care urmează a fi înrolați începând cu 1 octombrie. Deocamdată nu se cunoaște ce se va întâmpla cu cei în rezervă, care nu au fost chemați, dar e posibil ca aceștia să fie trimiși să lucreze ca personal civil pentru forțele armate.

Cei care sunt înscriși în registrul militar nu au voie să părăsească localitatea de reședință fără să primească permisiunea de la comisariatelor militare.

Sursă foto: protv