Actual International

Rușii recunosc: „Călăul” temutei grupări de mercenari Wagner a fost ucis de ucraineni

Rușii recunosc: „Călăul” temutei grupări de mercenari Wagner a fost ucis de ucraineni
Twitter

„Călăul” de la Wagner a fost ucis de un militar ucrainean. Porecla lui provine de la faptul că acesta era știut de toată lumea, pentru ”măcelărirea” prizonierilor de război, așa cum au titrat ziarele internaționale.

”Călăul” temutei grupări de mercenari Wagner a fost ucis de ucraineni. Rușii au recunoscut pierderea

Un mercenar din temuta grupare militară Wagner care sprijină Rusia a fost ucis în luptă de forțele ucrainene. Și acest fapt a fost deja recunoscut de Moscova.

La data de 5 iunie a.c., cel care era cunoscut sub numele de „Călăul”, mercenarul Vladimir Andonov (44 de ani) a fost împușcat mortal de un lunetist ucrainean, în apropierea orașului Harkov.

Acesta a fost ucis în timp ce Ucraina lansa un nou contraatac în regiune, în încercarea de a împinge forțele ruse înapoi spre propria lor graniță.

Mercenarul ar fi rămas în Ucraina, în prima linie, chiar și după ce războiul pe scară largă a încetat odată cu semnarea Acordurilor de la Minsk din 2015, înainte de a se întoarce în regiunea sa natală în 2017. La sfârșitul anului, însă, „Călăul” și-a șters orice urmă din mediul online și a a dispărut.

Vladimir Andonov, acesta este numele său, a luptat în prima invazie a Rusiei în Ucraina, în 2014 (Crimeea), apoi în Libia și Siria, scrie Daily Mail. El era supranumit „Călăul” de ucrainenii care îl acuză că a participat la masacrul prizonierilor de război de la Logvinovo, în Donbas.

Moartea acestuia a fost confirmată de Zhambal-Zhamso Zhanaev, șeful regiunii în care locuia Andonov, care a relatat faptul ziarului rus Moskovskij Komsomolets.

Același oficial rus, Zhanaev, a precizat că trupul lui Andonov este acum trimis înapoi acasă, de pe front, pentru înmormântare, împreună cu cel al unui alt soldat găsit ucis alături de el.

Potrivit presei ruse, acesta era căsătorit și avea cel puțin două fiice. Despre această grupare se știe, printre altele, că și-a câștigat o reputație sângeroasă, participând la nenumărate masacre, torturi și ucideri în masă, pe care armata obișnuită a Rusiei nu le putea face, motiv pentru care au fost angajați ei.