International

Rușii s-au săturat de război! Jumătate din populație vrea încetarea focului

Rușii s-au săturat de război
sursa foto arhiva companiei

Și rușii s-au săturat de război! Unul din doi ruși își dorește ca războiul din Ucraina să se încheie în 2024. Informațiile sunt precizate de rezultatele unui sondaj realizat de agenția de sondare a opiniei publice Russian Field.

Întrebați ce le doresc rușilor în noul an, 50% dintre rușii respondenții de la Russian Field au numit „pacea, un cer liniștit”. Cetățenii au făcut  referire la ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Alți 6% și-au dorit „victoria” Rusiei, a precizat institutul de sondaje. În februarie 2024 se vor împlini doi ani de la invazia pe Rusiei în Ucraina. Russian Fields a publicat  rezultatele sondajului la o zi după ce ziarul japonez Nikkei a relatat, citând surse anonime, că președintele Vladimir Putin i-a promis liderului chinez Xi Jinping, la începutul acestui an, că va lupta în Ucraina timp de cinci ani.

Russian Field a mai arătat că 40% dintre respondenții săi și-au dorit sănătate și 14% „răbdare, optimism, rezistență, optimism”. Russian Field a intervievat 1.600 de respondenți ruși în perioada 4-12 decembrie 2023, potrivit The MoscowTimes.