International

Războiul dronelor continuă. Ucraina intensifică producția proprie de arme

Războiul dronelor continuă. Ucraina intensifică producția proprie de arme
sursa foto arhiva

Războiul dronelor va continua mult timp de acum încolo. Ucraina își economisește stocurile de muniție și are nevoie de 450.000 – 500.000 de soldați. Pentru a-i înlocui pe cei care au stat prea mult pe front. Între timp, dronele rămân esențiale pentru a continua să desfășoare ofensiva.

Potrivit oficialilor ucraineni, forțele ucrainene au nevoie de între 100.000 și 120.000 de drone de diferite tipuri pe lună. Pentru a ține pasul cu armata rusă. „Vom produce un milion de drone anul viitor”, a dat asigurări președintele Volodimir Zelenski la conferința sa de presă anuală la Kiev. Printre modelele care vor fi produse se numără și unul nou: AQ-400 Scythe. Aceasta este o dronă kamikaze, de unde și numele său. Scythe înseamnă coasă, unealtă pentru secerat.

Această dronă va fi produsă de compania ucraineană Terminal Autonomy. Armata a făcut deja o comandă pentru aproximativ cincizeci de unități pe lună. Acest ritm va crește la 500 pe lună începând cu al doilea trimestru al anului 2024. În cele din urmă, la 1.000 pe lună, a declarat co-fondator al companiei, conform BFMTV .