Diverse

Russel Crowe joacă într-un film după un roman polițist scris de un român. Sursa care a făcut anunțul este foarte credibilă

Russel Crowe joacă într-un film după un roman polițist scris de un român. Sursa care a făcut anunțul este foarte credibilă

Decizia ca Russel Crowe să joace într-un film, după un roman polițist al cărui autor este un român, a adus bucurie în rândul fanilor din diferite domenii de activitate. Spunem aceasta deoarece primii care s-au bucurat au fost oficialii români de la Ambasada României din SUA.

Russel Crowe joacă într-un film după un roman polițist scris de un român. Sursa care a făcut anunțul este foarte credibilă

Ambasada României în SUA a anunțat faptul că celebrul actor Russell Crowe va juca într-un thriller polițist adaptat după un roman scris de autorul român Eugen Ovidiu Chirovici, „Cartea oglinzilor”.

Russell Crowe va juca rolul unui fost polițist criminalist într-un film adaptat după romanul de succes al lui Eugen Ovidiu Chirovici, «Cartea oglinzilor» Filmările sunt programate să înceapă în ianuarie 2023. Tradusă deja în 37 de limbi, «Cartea oglinzilor» este romanul perfect pentru fanii suspansului psihologic și ai literaturii de ficțiune accesibile”, au postat reprezentanții Ambasadei României în SUA pe pagina lor de Facebook.

Ambasada României în America face trimitere la un articol care a apărut în revista Variety, aici fiind și prima informație despre filmul în care urmează să joace Russell Crowe. Potrivit Variety, filmul se va numi „Sleeping dogs”, iar Russell Crowe va juca un fost polițist criminalist însărcinat să reinvestigheze un caz de crimă brutală din trecutul său.

În prezent, Russel Crowe participă la filmările pentru cel mai nou film al său, „The Pope’s Exorcist”, în care joacă rolul unui preot care se luptă cu demonii, despre care face referire retetesivedete.

Russel Crowe

Russell Ira Crowe (n. 7 aprilie 1964) este un actor și regizor de film. S-a născut în Noua Zeelandă, și-a petrecut 10 ani din copilărie în Australia, iar la vârsta de 21 de ani s-a mutat definitiv în această țară.

A intrat în atenția internațională pentru rolul generalului roman Maximus Decimus Meridius din filmul istoric epic Gladiator (2000), pentru care a câștigat un premiu Oscar, Broadcast Film Critics Association Award, Empire Award și London Film Critics Circle Award pentru cel mai bun actor în rol principal, alături de alte 10 nominalizări la aceeași categorie.

Alte interpretări premiate ale lui Crowe includ pe Jeffrey Wigand, denunțătorul unei firme de tutun, în filmul dramatic The Insider (1999) și pe matematicianul John Forbes Nash Jr. în filmul biografic A Beautiful Mind (2001). De asemenea, a jucat în filme precum drama Romper Stomper (1992), thrillerul polițist-misterios L.A. Confidential (1997), filmul epic de război Master and Commander: The Far Side of the World (2003), drama biografică despre box Cinderella Man (2005), westernul 3:10 to Yuma (2007), drama polițistă American Gangster (2007), thrillerul-dramă State of Play (2009) și Robin Hood (2010).

Eugen Ovidiu Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici (n. 11 mai 1964, Făgăraș, județul Brașov) este un scriitor român care trăiește din 2012 în Europa Occidentală și scrie în limba engleză.

Eugen Ovidiu Chirovici s-a născut în 1964, la Făgăraș, într-o familie mixtă, româno-germano-maghiară.

În 1988 a terminat Academia de Studii Economice din București. A lucrat ca economist și în acest domeniu a mai făcut studii la Universitatea din Glasgow, precum și perfecționări la Banca Mondială.

A început să lucreze și ca jurnalist. Între 1992 și 2000 a fost mai întâi reporter, apoi redactor, șef de secție, redactor șef adjunct, în fine redactor șef la Curierul Național.

A colaborat și cu canale de radio și de televiziune precum Europa Liberă, BBC și TVR. În 2000 a lucrat ca director executiv la înființarea B1 TV, televiziune pe care a condus-o până în 2002.

În același an a devenit consilierul economic al primului ministru Adrian Năstase. Între 2003 și 2007 a fost președintele-secretar de stat al fostei Agenții Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, apoi, din 2008 până în 2012, consilierul Consiliului director al Băncii Naționale. A publicat numeroase articole și cărți în domeniul său profesional.

În afară de profesia sa, E. O. Chirovici s-a interesat de politica internațională și de istorie. A scris articole și cărți și în aceste domenii. O altă activitate extraprofesională pe care a avut-o a fost funcția de Mare Maestru al organizației francmasonice Marea Lojă Națională din România în perioada 2003 – 2010 (wikipedia).

Foto: gazzetta.it