Actual Politică

A uzat de o funcţie pe care încă n-o deţinea! Silviu Mănăstire se declară victima poliţiştilor şi îi ameninţă cu judecata

A uzat de o funcţie pe care încă n-o deţinea! Silviu Mănăstire se declară victima poliţiştilor şi îi ameninţă cu judecata

Fostul jurnalist Silviu Mănăstire a fost implicat într-un scandal pe Bd-ul Dacia, din Capitală, în urmă cu două săptămâni. Mănăstire susţine că o persoană de culoare l-a lovit cu pumnul în ureche.

A uzat de o funcţie pe care încă n-o deţinea! Silviu Mănăstire se declară victima poliţiştilor şi îi ameninţă cu judecata

„Secția 1 a fost sesizată prin 112 de către Mănăstire Silviu, secretar general adjunct al Partidului Național Liberal, (…) că în timp ce se afla în restaurantul (…) a fost agresat de către o persoană de culoare, de sex bărbătesc. La fața locului s-au deplasat polițiștii (…), care au luat legătura cu persoana vătămată, ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și, ulterior, pe baza semnalmentelor furnizate, au depistat pe strada (…) autorul infracțiunii în persoana numitului Moore Larry, (…) cetățean american (…) condus la sediul secției în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, la sediul Secției 1 Poliție s-a prezentat și domnul Mănăstire Silviu care a formulat o plângere cu privire la cele întâmplate, reclamând faptul că a fost lovit cu pumnul în urechea dreaptă de către o persoană de aproximativ 35-40 de ani, de culoare, ce se afla în incinta localului (…), în anturajul unor persoane de sex femeiesc, fără a cunoaște motivele și fără a fi provocat. Tot cu ocazia plângerii formulate, persoana vătămată a precizat că intervenția echipajului de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție sosit la fața locului a fost una necorespunzătoare.”

Audiat la secție, americanul n-a recunoscut fapta, mai consemnează agenții, potrivit site-ului captura.ro

Când a avut loc incidentul Silviu Mănăstire nu fusese numit secretar general adjunct al PNL

Totodată, potrivit unor surse citate de RTV,  Silviu Mănăstire s-a folosit de funcția din PNL pentru a pune presiune pe niște oficiali din Poliția Română, în vederea depistării cât mai rapide a agresorului.

Atunci când a avut loc incidentul Silviu Mănăstire nu fusese numit în funcţia politică din PNL.

Astăzi, Silviu Mănăstire, după şedinţa Biroului Permanent al PNL în care a fost numit adjunctul secretarului general, Lucian Bode, a declarat că nu s-a prezentat ca fiind secretar general adjunct al PNL, ci al PNL Ilfov, şi că poliţistul a înţeles greşit.

„Polițistul a înțeles greșit. Eu i-am spus că sunt secretarul general adjunct al PNL Ilfov, asta era funcția acum două săptămâni. E și vina mea că, obosit fiind, am semnat actele fără să le verific atent. Vă dați seama, eram obosit. Incidentul a avut loc la 1 noaptea, iar noi ne-am întins cu poliția până la 4 dimineața”, a declarat Mănăstire.

Fostul jurnalist e supărat totodată pe polițiști că s-au comportat neprofesionist și amenință că îi va acționa în judecată fiindcă au scurs informațiile în presă.

„Eu am fost victima acolo. Chiar am fost agresat. Există martori care m-au văzut cu sânge la ureche. Individul a fugit apoi, am insistat să îl prindă, le-am descris semnalmentele, a doua zi am făcut plângere. Nu am vrut deloc să-i intimidez”.

Motivul altercației rămâne neclar însă și pentru Mănăstire. Ar fi încercat să ajute o fată, spune noul secretar general adjunct al PNL, care nu mai ieșea din toaletă și care stătuse înainte la masă cu americanul:

„Bănuiam că îi este rău, asta ziceau și chelnerii, că nu mai ieșea. S-a creat o buluceală acolo și m-am trezit cu un pumn în cap”.

Mănăstire a fost votat astăzi în funcția de secretar general adjunct al PNL în şedinţa BPN desfășurată la Parlament.

Silviu Mănăstire a fost consilierul lui Lucian Bode în 2012, când acesta a ocupat funcția de ministru al Economiei în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.