Social

S-a aflat data la care vor intra pensiile în luna iunie! Anunțul lui Marius Budăi pentru milioane de seniori

deficitul bugetar Sursa foto MediaFLUX.ro CAR
Sursa foto MediaFLUX.ro

Pensionarii se tem că plățile ar putea ajunge cu întârziere, deoarece momentul în care seniorii își vor primi pensiile în luna iunie se ciocnește cu minivacanța de Rusalii.

Poștașii și poștărițele, care se asigură că seniorii României își primesc banii la timp, se vor bucura de câteva zile libere în iunie, lucru care a stârnit îngrijorare în rândul pensionarilor.

Casa Națională de Pensii a avut multiple discuții cu Poșta Română privind plata pensiilor în luna iunie pentru a minimiza eventualele neplăceri.

Seniorii își vor primi pensiile la timp în luna iunie

Poștașii vor respecta un anumit orar, ca urmare a discuțiilor dintre cele două organizații, iar pensionarii își vor primi plățile la timp.

Cu alte cuvinte, începând cu luna iunie, angajații poștali vor funcționa în condiții unice. Lucrătorii poștali vor fi la serviciu pe 2 iunie, chiar dacă este o zi liberă stabilită de guvern.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intrăm în program normal. Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.  Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Mesaj de la Marius Constantin Budăi

Luna iunie va începe cu o minivacanță pentru lucrătorii români. În timp ce angajații din mediul privat vor avea doar trei zile libere pe parcursul săptămânii, personalul bugetar se va bucura de cinci zile libere consecutive. Prin urmare, vor fi trei zile de sărbătoare legală: Ziua Copilului pe 1 iunie, Rusaliile pe 4 și 5 iunie și Ziua Copilului pe 1 iunie.

Ministrului Muncii, Marius-Constantin Budăi i-a asigurat, la rândul său, pe seniorii că nu au de ce să se îngrijoreze, întrucât :„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…).  Da (poștașii muncesc și în vinerea din punte – n.r.). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Potrivit Antena 3, autoritățile au decis ca ziua de vineri, 2 iunie, să fie tratată ca zi liberă, prelungind cu o zi minivacanța pentru angajații de la stat. Ca urmare, vor fi cinci zile libere consecutive. Însă, ziua de vineri va trebui recuperată în următoarele 30 de zile lucrătoare. Astfel, românii care se bucură de minivacanță vor fi nevoiți să stea câteva ore peste program la serviciu pentru a recupera ziua de 2 iunie.