Diverse

S-a decis cu cine vor locui Muick și Sandy, câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta. Video

S-a decis cu cine vor locui Muick și Sandy, câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta. Video

„Iubește animalele și adoră câinii. Au fost prima ei iubire și vor fi și ultima”, a spus, la un moment dat, Ingrid Seward, biograf regal. Și s-a dovedit a fi perfect adevărat.

S-a decis cu cine vor locui Muick și Sandy, câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta. Video

Pentru miile de iubitori de câini care s-au întrebat ce se va întâmpla cu cei doi corgi supraviețuitori ai reginei Elisabeta, există un răspuns acum: Unul dintre copiii reginei va păstra câinii în familie.

Ducele de York, cunoscut și sub numele de Prințul Andrew, și fosta sa soție, Sarah, Ducesă de York, vor avea grijă de cei doi corgis, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ducelui.

Ducesa a fost cea care a găsit câinii când erau pui, iar ducele a fost cel care i-a făcut cadou reginei, a precizat purtătorul de cuvânt prin e-mail.

Cei doi corgis, numiți Muick și Sandy, vor locui la Royal Lodge din Windsor, vasta proprietate de la țară, pe care prințul Andrew o împarte cu fosta sa soție.

Imagine din filmul ”James Bond”. Foto: pinterest

Regina a avut mai mult de 30 de câini în timpul domniei sale de 70 de ani, dar dragostea ei pentru corgi în special a fost bine documentată. Câinii erau atât de prezenți alături de ea sau la picioarele ei, încât prințesa Diana, mama lui William și Harry, i-a numit în mod faimos „covorul mobil”, relatează New York Times.

Printre numeroasele nume ale corgilor se numără: Sugar, Buzz, Brush, Geordie, Smoky, Dash, Dime, Disco și Dipper.

Aceste mici creaturi drăgălașe au jucat un rol atât de important în viața monarhului, încât nu e de mirare că mulți oameni se așteaptă ca corgis-ul ei să facă parte din înmormântarea ei, potrivit media.

Pe lângă cei doi câini Corgi Pembroke Welsh, Muick şi Sandy, regina ar fi lăsat în urmă un „dorgi” mai în vârstă, de rasă mixtă, numit Candy şi un cocker spaniol pe nume Lissy. Ce se va întâmpla cu ei nu se știe, încă.

Doamna Ferguson a păstrat o legătură cu monarhul după ce s-a despărțit de prinț în 1996, iar ele călăreau adesea caii și plimbau câinii împreună, a declarat purtătorul de cuvânt.

După ce regina a murit în Scoția, ducesa a spus într-o postare pe Twitter: „A fost cea mai incredibilă soacră și prietenă. Îi voi fi mereu recunoscătoare pentru generozitatea de care a dat dovadă, rămânându-mi aproape chiar și după divorț”.

Ea a adăugat: „Îmi va lipsi mai mult decât pot exprima cuvintele”.

Cei doi, care au divorţat în 1996, locuiesc amândoi la Royal Lodge de pe domeniul Windsor. Sarah, ducesa de York, s-a apropiat de regretata regină datorită dragostei comune pentru plimbările cu câinii şi excursiile de călărie. Chiar şi după divorţul de prinţul Andrew, Sarah şi-a continuat prietenia cu regina plimbând câinii prin domeniul Windsor, potrivit ochilor vigilenți ai presei.

Cel mai vârstnic dintre câini este Candy, despre care se crede că ar avea 13 ani. Candy este un mix de Corgi și Dachshund, cunoscut și ca Dorgi. „Îmi imaginez că acești câini vor fi îngrijiți de familie, cel mai probabil de Andrew pentru că el a fost cel care i-a oferit reginei, sunt destul de tineri, cel Corgi și cel Dorgi”, a mai spus Seward, biograful regal .

Foto: evz