Info Actual > Economic > S-a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor. Raluca Turcan: „Guvernul…”
Economic

S-a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor. Raluca Turcan: „Guvernul…”

S-a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor. Raluca Turcan: „Guvernul...”

S-a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor.  Raluca Turcan, ministrul Muncii, a găsit vinovatul pentru majorarea prețurilor la gaze. Aceasta spune că „factura pe care o plătesc românii acum este generată și de contextul național, dar și de deciziile anterioare”.

Preţul la gazele naturale în Europa este ridicat din cauza livrărilor ruseşti reduse din această vară. În România, prețul gazelor aproape s-a dublat. Un sfert dintre românii conectaţi la gaze, adică 1 milion de consumatori, se aşteaptă ca factura să crească din nou.

În acest context, ministrul Muncii, Raluca Turcan, consideră că vinovat pentru această situație se face PSD. Turcan. Aceasta a precizat că aceste creșteri vin după deciziile luate de guvernul PSD în 2018.

„Avem, în momentul de față, un preț record la gaz, din ultimii 10 ani de zile. Factura pe care o plătesc românii acum este generată și de contextul național, dar și de deciziile anterioare. Și dați-mi voie să vă fac două mențiuni pe care unii le trec cu vederea.

Vreau să știți că în anul 2018, Guvernul de atunci a blocat exploatările la Marea Neagră în condițiile în care anul acesta, dacă nu ar fi fost blocate exploatările la Marea Neagră, am fi putut avea desfacere de vânzare de gaz din perimetrul național”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3.