Social

S-a răzgândit! Monica Anisie a anulat dezbaterea cu Selly. Cum și-a motivat gestul?

S-a răzgândit! Monica Anisie a anulat dezbaterea cu Selly. Cum și-a motivat gestul?

S-a răzgândit! Monica Anisie a anulat dezbaterea cu Selly. Cum și-a motivat gestul?

În urmă cu câteva zile, ProTV anunța o nouă emisiune online, “Viitor cu clasă”. Emisiunea este realizată și moderată de Roxana Hulpe, reporterul specializat pe Educație al Știrilor Pro TV.

„Această emisiune are misiunea de a scoate la suprafață acei profesori și elevi care în școala lor, în comunitatea lor au reușit să schimbe în bine ceea ce astăzi înseamnă educație. În fiecare ediție vom avea un beneficiar direct al acestui sistem: un elev, un părinte, în discuție directă cu dascăli și autorități”, se arăta în comunicatul Pro TV.

Cu această ocazie, Ministrul Educației, Monica Anisie, a acceptat să aibă o dezbatere cu vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly. Întâlnirea televizată urma să aibă loc vineri, la ora 15.00.

Joi, însă, cu doar o zi înainte de întâlnire, Monica Anisie a anulat dezbaterea cu celebrul vlogger. Aceasta și-a motivat decizia cu  cazurile numeroase de COVID-19. Ministrul Educației a transmis, însă, că invitația rămâne deschisă dupa ce situația epidemiologică este mai bună, iar cazurile de COVID-19 încep sa scadă”

Reamintim că, inițial, Ministrul Educație l-a invitat în luna iulie pe Selly „să fie parte a schimbărilor”, alături de Ministerul Educației. Monica Anisie declara într-un interviu pentru TVR că „ceea ce spune Andrei reprezintă o radiografie a ceea ce din perspectiva lui a reprezentat sistemul de educație pe care l-a caracterizat” și a spus că ministerul trebuie să țină cont de părerea elevilor.

„Salut, eu sunt Selly, iar acum mai bine de o lună am trimis o scrisoare deschisă către guvern și către Ministerul Educației și Cercetării în care am propus o reformă educațională. În patru puncte foarte simple am cerut schimbarea programei școlare, reducerea numărului de ore, digitalizarea educației și crearea unui sistem prin care elevii își pot evalua în mod anonim profesorii pentru a preveni abuzurile”, a spus Selly, într-un videoclip.