Info Actual > Economic > S-a scumpit alimentul preferat al românilor! Prețul a explodat. Alertî în România
Economic

S-a scumpit alimentul preferat al românilor! Prețul a explodat. Alertî în România

S-a scumpit alimentul preferat al românilor! Prețul a explodat. Alertî în România

S-a scumpit alimentul preferat al românilor! Producţia de grâu din acest an a fost una peste aşteptări, spun autorităţile, dar, cu toate acestea, preţul pâinii a înregistrat creşteri mari în ultimele luni. De vină, afirmă producătorii, este majorarea preţului la utilităţi, în special la energie, la combustibil, dar şi scumpirea grâului. 

Preţul pâinii a fost influenţat şi de costurile cu utilităţile din sectorul de panificaţie. Directorul executiv adjunct al Direcţiei Agricole Sălaj, Gheorghe Borz, a explicat de ce s-a mărit prețul pâinii.

„Dacă anul trecut am avut producţii mici, anul acesta am avut o producţie aproape normală. Din păcate, nu tot grâul este panificabil. În preţul pâinii sunt mai mulţi factori. E adevărat, ponderea o deţine materia primă, grâul, dar mai sunt şi utilităţile pentru fabricile de panificaţie, energie, care, se ştie, în ultima vreme au crescut destul de mult. Deci, acestea afectează în principal preţul”, a declarat Gheorghe Borz.

S-a scumpit alimentul preferat al românilor! Preţul pâinii este influenţat şi de problemele agricole existente la nivel global

„Preţul grâului, da, s-a scumpit pentru că la nivel mondial, anul acesta, este o penurie de grâu şi asta ne afectează şi pe noi, evident”, mai spune directorul executiv adjunct al Direcţiei Agricole Sălaj.

Reprezentanţii industriei de panificaţie spun că de vină pentru scumpirea pâinii este şi creşterea preţurilor la carburanţi, dar şi la energie.