Social

S-au împărțit pachetele cu alimente! Acesta e municipiul care nu a dormit deloc noaptea trecută

S-au împărțit pachetele cu alimente! Acesta e municipiul care nu a dormit deloc noaptea trecută
Credit imagine: graiul.ro

Programul Operațional pentru Ajutorarea persoanelor Defavorizate (POAD) continuă. După ce de Paști, mii de persoane care se află în situații de risc de excluziune socială, precum și într-o categorie de dizabilitate, conform legii. Azi-noapte, gălățenii nu au avut somn. Dat fiind că ajutoarele se ghidează după principiul „primul venit, primul servit”, aparținătorii s-au așezat la coadă încă de la ora 20.00 pentru a primi un pachet de 25 de kilograme pentru persoana pe care o au în grijă.

Deși un comunicat transmis de Primăria Muncipiului Galați arată că pachetele pot fi ridicate de luni până vineri, între orele 08.00 și 16.00, astăzi fiind prima zi în care se acordă cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare pentru persoane cu handicap de tip I și II, aparținătorii s-au așezat la coadă încă de ieri, de la ora 20.00. Aceste pachete reprezintă a doua serie de ajutoare sociale, după ce săptămâna trecută, românii beneficiari ai Venitului Mediu Garantat au avut prioritate la ridicarea sacilor cu alimente de bază.

Cum se desfășoară programul cu fonduri de la UE

Pachetele cu alimente sunt achiziționate cu bani europeni de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Marcel Boloș. Acest proiect guvernamental a ajuns la apogeul faimei sale atunci când pachetele, al căror conținut valorează aproximativ 390 de lei, au fost distribuite în aceeași perioadă cu tranșa de 250 de lei de pe cardurile de energie. Astfel, românii vulnerabili au primit în aceeași lună 640 de lei din partea statului. Același lucru este valabil și luna aceasta, iar Municipiul Galați a „furat startul” ridicării de pachete. Astfel, persoanele care se confruntă cu un handicap de tip I sau II și-au trimis aparținătorii să ridice alimentele de bază, obținute prin intermediul Cantinei de Ajutor Social.

„Primăria municipiului Galați informează că, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, va începe distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene – tranșa 6, miercuri, 19 aprilie 2023, în Piața Rizer, către beneficiarii venitului minim garantat și toți membrii familiei acestora (V.M.G.), precum și către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (A.S.F.), în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019/2023, la nivelul municipiului Galați.

Pachetele cu produsele alimentare se vor ridica personal de către beneficiarii programului POAD 2019/2023, de la centrul de distribuție din Piața Rizer, programul fiind de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00.

Pentru a putea ridica produsele comunitare, beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului, după caz.

Numai în cazul în care vor exista stocuri, după epuizarea pachetelor destinate persoanelor beneficiare ale venitului minim garantat (V.M.G.) și familiilor beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei (A.S.F.), luni, 22 mai 2023, la ora 8:00, la centrul din Piața Rizer, va începe distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene, tranșa 6, către persoanele cu handicap gradul I și handicap gradul II.

Pentru a putea ridica produsele alimentare comunitare, beneficiarii – persoane cu handicap gradul I și gradul II sau aparținătorii acestora, trebuie să prezinte următoarele documente, în original: buletinul persoanei titulare/certificatul de naștere după caz; buletinul aparținătorului; certificatul de handicap în original și în copie. Copia după certificatul de handicap se oprește la dosarul distribuției POAD 2019/2023 ca document justificativ.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse alimentare care cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe”, se arată în comunicatul Primăriei, care a fost citat de Antena 3 CNN.