Social

Salariul minim european devine o realitate! România trebuie să se conformeze directivelor U.E

Salariul minim european
Sursa foto.arhiva companiei

Radu Oprea, ministrul Economiei, a discutat despre salariul minim european. Potrivit declarațiilor sale, implementarea acestuia va deveni o realitate. De altfel, subiectul a devenit deja o prioritate la nivel european.

„Este o temă europeană. Salariul minim la nivel european este o temă care deja este în dezbatere, există discuții avansate, decizii ale Comisiei, ale Parlamentului European, astfel încât salariul minim european va deveni o realitate. România trebuie să se conformeze acestor intenții ale UE.

Faptul că facem acest lucru treptat eu cred că este în avantajul mediului de afaceri din România. Aici sunt mai multe aspecte: am discuții cu reprezentanții mediului de afaceri și întotdeauna când vorbim despre salariul minim eu le pun în contextul nevoii de forță de muncă calificată, una dintre principalele probleme pe care antreprenorii din România le semnalează de fiecare dată”, a declarat Radu Oprea.

El a subliniat, de asemenea, că România se va confrunta cu o lipsă de forță de muncă calificată. Potrivit oficialului, fără o convergență cu salariul minim și mediu european, România nu va reuși să păstreze muncitorii calificați în țară, informează b1tv.ro.