Lifestyle

Salinele reflectorizante din Bolivia, cele mai înalte de pe Terra, par să fie dintr-o altă lume

Salinele reflectorizante din Bolivia, cele mai înalte de pe Terra, par să fie dintr-o altă lume
incredibilia.ro/calator.org

Magicele saline din Uyuni sau Salar de Uyuni sunt cele mai mari și mai înalte saline din lume. Acestea se află la peste 3000 de metri deasupra nivelului mării și întinzându-se pe o suprafață de peste 4 mii de mile pătrate în Bolivia.

Peisajul din sudul Boliviei, regiunea Altiplano, pare să fie dintr-o altă lume și este de neratat. Conținând 10 miliarde de tone de sare și acționând ca cea mai mare rezervă de litiu din lume, Salar de Uyuni nu seamănă cu niciun alt loc de pe Pământ și contribuie enorm la economia boliviană, atât datorită rezervelor sale de litiu, cât și datorită popularității sale în rândul turiștilor.

Cum a luat naștere această salină unică în lume

Se speculează că salina de la Uyuni s-a format după ce un lac preistoric uriaș, numit Lacul Minchin, a secat în urmă cu peste 40.000 de ani.

Demult, acest lac ar fi acoperit cea mai mare parte din sud-vestul Boliviei și, la fel ca salinele de astăzi, avea o adâncime impresionantă, de 120 de metri.

Descrierea peisajului magic

În perioada aprilie-octombrie, în sezonul secetos, peisajul vast este presărat cu movile de sare, un rezultat al crăpării suprafeței sărate. Aceste movile se întind cât vezi cu ochii și contribuie la atmosfera suprarealistă a acestui tărâm magic.

Fără îndoială, câmpiile amintesc vizitatorilor de peisaje de tip SF și îi pot face să se simtă cu adevărat ca și cum ar fi aterizat pe o altă planetă.

FOTO wikipedia.org

În sezonul umed, din noiembrie până în martie, câmpiile se transformă în cea mai mare oglindă din lume, deoarece solul acoperit de apă acționează ca o suprafață reflectorizantă care oglindește cerul și permite vizitatorilor să se simtă ca și cum ar merge printre nori sau ar dispărea în apus, în timp ce pământul și cerul se unesc într-o singură entitate.

Aici, în mod remarcabil, mii de flamingo, de culoare roz aprins, folosesc Salar de Uyuni ca loc de reproducere preferat în fiecare noiembrie.

În sezonul rece,  aceste păsări maiestuoase se deplasează grațios pe platouri și zboară în formație, în timp ce se reflectă în solul cristalin de dedesubt.

De asemenea, platourile de sare ascund multe alte surprize atrăgătoare, cum ar fi Laguna Roșie sau Laguna Colorada, care luminează peisajul, cu culoarea sa roșie îndrăzneață. Se spune că acest lac viu colorat atrage celebrele flamingo.

FOTO wikipedia.org

Munții limitrofi oferă un fundal frumos și sunt presărați cu diverși cactuși interesanți ca și aspect.

Cum se poate ajunge la Salar de Uyuni

A ajunge la Salar de Uyuni este surprinzător de ușor, deoarece un zbor scurt de 45 de minute leagă Uyuni de La Paz.

FOTO ideipentruvacanta.ro

Orașul Uyuni are toate facilitățile generale de care un turist are nevoie pentru o adevărată aventură.

Orașul în sine găzduiește piețe stradale fermecătoare și oferă o privire uimitoare asupra vieții într-o regiune îndepărtată a lumii.

Dacă vreți cu adevărat să vizitați un loc care să vă transporte într-o altă lume și să vă “aprindă” imaginația, Salar de Uyuni este o vizită obligatorie și oferă o experiență de neuitat pe tot parcursul anului, potrivit rencanaringgit.com