Diverse

Sandvișuri italienești care te vor face să strigi în gura mare: Mama mia! Iată cât de repede se prepară

Sandvișuri italienești care te vor face să strigi în gura mare: Mama mia! Iată cât de repede se prepară

Vă e dor de un sandviș ca în Italia? O puteți aduce în propria bucătărie cu câteva rețete de sandvișuri proaspete, gustoase și mai ales sănătoase. Le veți iubi atât de mult că le veți pregăti tot timpul.

Panini cu pui

Ingredientele necesare pentru un panini cu pui autentic, aveți nevoie de 8 felii de pâine, ulei de măsline, 1/2 cană cu sos pesto, 1 piept de pui rotisat sau făcut la grătar, 2 ardei grași roșii, tăiați fâșii, 170 g brânză rasă, 8 frunze proaspete de busuioc.

Mod de preparare

Feliile de pâine se ung pe o parte cu puțin lei de măsline și sos pesto. Pe cealaltă parte se așează apoi fâșiie de ardei gras și pui, iar deasupra se prepară brânză rasă. Puneți deasupra felia unsă cu ulei de măsline și introduceți la cuptor până se topește brânza. Gustul este minunat.

Portobello cu mozzarella proaspătă

Dacă vreți să faceți o pauză de la carne sau sunteți vegeterieni, aveți posibilitatea să pregătiți un excelent portobello cu mozarrella. Ingredientele necesare sunt 2 ciuperci portobello (le găsiți la orice supermarket), ghimbir, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 lingură cu oțet balsamic, ½ linguriță cu muștar Dijon, ¼ linguriță cu praf de usturoi, ¼ linguriță cu sare, ¼ linguriță cu piper.

De asemenea, vă mai trebuie ½ cană cu ardei roșii, la grătar, sare, sucul unei lămâi, ¼ usturoi tocat, ¼ lingură cu zahăr, 1 chiflă, câteva felii de mozzarella proaspătă, 1 mână de frunze de spanac.

Mod de preparare

Într-un castron mic, amestecați ulei de măsline, oțet balsamic, muștar, sare, piper, praf de usturoi. Puneți cele două ciuperci la marinat în acest amestec și lăsați să stea cel puțin 20 de minute. Așezați apoi ciupercile pe grătar până când sunt gătite. Într-un blender adăugați ardeii roșii făcuți pe grătar, uleiul de măsline, sarea, sucul de lămâie, zahărul și usturoiul.

Blendați până se transformă într-o cremă. Tăiați chifla în jumătate. Puneți această cremă pe o jumătate, apoi adăugați mozarella, spanac, ciupercile și puțin din sosul în care au fost marinate ciupercile. Acoperiți cu restul de pâine și serviți imediat.