Lifestyle

Săptămâna Mare 2020. Semnificația zilei de marți

Săptămâna Mare 2020. Semnificația zilei de marți. Fiecare zi din Săptămâna Patimilor are o importanță aparte pentru români. Ziua de Marți este ultima zi în care mai puteți face asta. Astfel, ziua de azi ne pregăteste pentru intrarea în cămara Mântuitorului, cu două parabole strict eshatologice, parabola celor zece fecioare (Matei 25, 1-13) și parabola talantilor (Matei 25, 14-30; Luca 19, 12-27).

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Ce spune Biserica despre ...

Ultima zi în care se mai poate face curat

Conform tradițiilor românești, urmate cu sființenie sute de ani, astăzi este ultima zi în care se mai face curat, se aspiră, se dă cu mătura, se spală geamuri și se fac treburi mai importante pe lângă casă. Mai mult, doar astăzi se mai spală haine și se mai calcă. De asemenea, tradiția românească spune că doar azi gospodarii mai pot face treburi importante pe câmp. Începăând cu această zi, bărbații ar trebui să stea pe lângă casă și să își ajute nevestele.

În unele județe ale României, precum Bihor și Maramureș, săptămâna aceasta este numită și Săptămâna Neagră. În Maramureș, oamenii poartă haine de doliu, iar casa o îmbracă tot în negru și în albastru închis.

Sunt credincioși care încep să țină post negru în unele din aceste zile, având credința că Dumnezeu îi ferește de boli și le dă sănătate până la finalul anului.