Lifestyle

Săptămâna modei de la Paris. Creații impresionante au defilat pe podium

Săptămâna modei de la Paris. Creații impresionante au defilat pe podium
sursa foto the telegraph

Săptămâna modei de la Paris. Stella McCartney și-a desfășurat defilarea de primăvară în aer liber. Pe o stradă din Paris, cu vedere la Turnul Eiffel și standuri de piață cu produse sustenabile, în timp ce a prezentat o colecție de rochii feminine și pantaloni strălucitori.

Modelele au defilat pe podiumul de pe trotuar, mergând cu pelerine scurte și vaporoase și costume cu imprimeuri aurii. De asemenea, pe podium au fost prezente imprimeuri florale colorate, fracuri și fâșii. Cu broșe realizate din oglinzi, gândite de Andrew Logan, care au adăugat un plus de strălucire.

Săptămâna modei de la Paris

Un fotomodel prezintă o creație a designerului Stella McCartney în cadrul show-ului colecției sale de prêt-à-porter pentru femei primăvară/vară 2024, în timpul Săptămânii Modei de la Paris. Sursă foto: Reuters

 

Săptămâna modei de la Paris. Prin prezența femeilor și a bărbaților, ideea a fost de a arăta că „oricine poate purta aceste lucruri”. A semnalat McCartney jurnaliștilor după spectacol. În urma unei sesiuni foto cu invitați precum Paris Hilton, Chris Rock și Tony Parker. Evenimentul s-a numit „Stella’s solution driven sustainable market”. Designerul a făcut un gest către standurile din spatele ei, care prezentau țesături din alge marine și mere, sticle de plastic reciclate. Mai exact, este vorba de colecția trecută de haine pentru copii și produse de înfrumusețare de la brandul deținut de LVMH.

„Orice este mai bine decât nimic: întâlniți oameni, învățați despre lucruri, încercați să luați o sticlă de apă data viitoare când ieșiți în oraș și o pungă de cumpărături data viitoare când mergeți la magazin. Și nu mai consumați atât de multă modă, pentru că știm că nu avem nevoie de ea.”, a spus creatoarea. Întrebată despre provocările legate de amenajarea pieței în aer liber, McCartney a spus că nu a planificat ploaia. „Nu facem niciodată o opțiune pentru vreme ploioasă, întotdeauna am încredere în tine, mamă pământ.”, a spus McCartney, conform Reuters .

Siluetele elegante pe podiumurile de la Paris

Modele prezintă creații ale designerului Nadege Vanhee-Cybulski în cadrul show-ului colecției sale de prêt-à-porter pentru femei primăvară/vară 2024 pentru casa de modă Hermes în timpul Săptămânii Modei de la Paris. Sursă foto: Reuters

Directorul artistic al casei Hermes, Nadege Vanhee-Cybulski, a evocat o grădină de țară pentru prezentarea sa. Asta a ales să portretizeze în cadrul colecției de primăvară de la Săptămâna Modei de la Paris. Publicul a fost așezat printre flori sălbatice și borduri de iarbă. În timp ce modelele au prezentat paltoane elegante, fuste de mătase și rochii subțiri, care lasă pielea la vedere.

Modelele au defilat pe o pasarelă presărată cu vegetație, purtând ținute monocrome, în principal în culorile șterse. Au fost aduse pe podium inclusiv rochii din piele mulate pe corp. Paltoanele au fost, de asemenea, croite din piele sau cașmir.

Proteste la Paris

Săptămâna modei de la Paris. Spectacolul a fost întrerupt pentru scurt timp. La jumătatea show-ului, un protestatar a sărit din public pe podium. Ținând în mână un afiș prin care cerea ca firma să nu mai folosească piele exotică. Cum ar fi pielea de crocodil sau de struț. Bryanboy, un membru al publicului, un creator digital al cărui nume real este Bryan Yambao, a calmat situația. Acesta participă în mod regulat la defilări și este obișnuit cu situații limită. Creatorul a sărit de pe scaun și a smuls bannerul de la protestatar.

„Este nepoliticos să întrerupi un spectacol la care oamenii au lucrat luni de zile”, a declarat el după spectacol. „Îmi place un Hermes exotic”, a spus el, arătând spre geanta sa de piele. În acest sezon au existat mai multe incidente. În care protestatarii au perturbat defilările de pe podiumuri, inclusiv la o prezentare Coach din New York. Săptămâna Modei de la Paris se desfășoară până pe 3 octombrie. Zeci de mărci importante vor defila pe podium, inclusiv Chanel și Louis Vuitton, deținută de LVMH.