Diverse

Sarmale de Beijing care se topesc în gură. Trucuri pe care nu le-ați știut niciodată până acum

Sarmale de Beijing care se topesc în gură. Trucuri pe care nu le-ați știut niciodată până acum
Sursă foto: straus.md

Dacă sunteți îndrăgostiți de sarmale, dar parcă simțiți nevoia de ceva deosebit, atunci a venit momentul să le încercați pe cele de Beijing, realizate din varză chinezească sau varză de pekin. Sunt cu adevărat excepționale.

Pentru a pregăti apetisantele sarmale de Beijing, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4-6 frunze mari (90 g) varză chinezească de pekin, 500 g carne tocată, 200 g ardei gras, 100 g ceapă, 100 g brânză tare, 100 g smântână cu conținut de grăsime 20-30%, pătrunjel proaspăt, mărar proaspăt, sare după gust, piper negru măcinat.

Mod de preparare

Tăiați cu multă grijă părțile aspre, inferioare, ale frunzelor de varză, apoi așezați-le într-un vas adânc pe care l-ați umplut cu apă clocotită. Se acoperă cu un capac și se lasă pentru maxim șapte minute. Ulterior, se va pune varza într-o strecurătoare, apoi se lasă la răcit.

Curățați ceapa și tăiați în cubulețe mici și tocați cât mai mărunt pătrunjelul și mărarul. Amestecați verdeața, ceapa, sarea și piperul cu carnea tocată. Ardeiul gras se curăță bine de semințe, se spală și se taie fâșii, iar brânza se dă pe răzătoarea fină.

Se lasă la copt până se înmoaie

Cuptorul se încălzește la 180 de grade. Veți face rulouri, dar înainte de a începe procedura, se va împărți umplutura la câte frunze de varză aveți. Puneți pe fiecare foaie de varză carne, câteva fâșii de ardei gras, apoi înveliți marginile în interior, din trei părți, pentru a nu se împrăștia carnea.

Se procedează astfel cu toate frunzele și umplutura, apoi sarmalele se așează într-o tavă de copt. Partea de sus a rulourilor aveți grijă să o ungeți cu smântână și presărați apoi brânză rasă. Introduceți la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Sarmalele sunt gata atunci când constatați că s-au înmuiat.

După ce sunt gata, se lasă la răcit. Pentru un gust desăvârșit, puteți să mai puneți pe deasupra smântână și ce alte ingrediente vă poftește inima. Cine va mânca o singură dată acest produs delicios, cu siguranță va mai cere o porție.