Lifestyle

Satul indian în care maimuțele dețin un teren de 13 hectare

Satul indian în care maimuțele dețin un teren de 13 hectare
foto Erik-Jan Leusink/Unsplash

Locuitorii din Upla, un mic sat din statul indian Maharashtra, se presupune că au o așa mare considerație pentru populația locală de maimuțe încât au înregistrat un teren pe numele animalelor.

Terenurile agricole sunt foarte prețioase în India, o țară în care disputele funciare între oameni sunt destul de frecvente. Acest lucru face ca situația din Upla, un sat cu 1.600 de oameni și aproximativ 100 de macaci Rhesus, să fie cu atât mai intrigantă.

Indienii au avut întotdeauna o mare considerație pentru maimuțe, hrănindu-le și incluzându-le în diverse ritualuri, dar locuitorii din Upla au mers mai departe, înregistrând 13 hectare de pământ în numele maimuțelor, fapt recunoscut de șeful satului, conform unui site indian.

„În timp ce documentele afirmă în mod clar că terenul aparține maimuțelor, nu se știe cine a creat această prevedere pentru animale și când a fost făcută”, a declarat recent sarpanch-ul (șeful satului), Bappa Padwal. „Satul găzduiește acum aproape 100 de maimuțe, iar numărul lor a scăzut de-a lungul anilor, deoarece animalele nu stau mult timp într-un singur loc”.

În ceea ce privește starea terenului maimuțelor, ei bine, nimeni nu se poate consulta cu proprietarii în această privință, așa că departamentul de silvicultură a efectuat plantații pe el, lucru cu care sunt sigur că macacii ar fi de acord.

Potrivit Times of India, sătenii hrănesc maimuțele ori de câte ori acestea apar la ușa lor, iar unii încă mai respectă tradiția de a oferi mai întâi cadouri maimuțelor în timpul unei ceremonii de nuntă, și abia apoi să continue cu procedurile.

Se pare că maimuțele sunt practic venerate sau cel puțin respectate în Upla, însă localnicii aveau o cu totul altă părere în urmă cu câțiva ani. Pe atunci, mai multe agenții de presă au raportat că aproximativ 300 de macaci terorizau populația locală, furându-le mâncarea, intrând în casele lor neinvitate și chiar atacându-i fizic.

„Culturile multor fermieri au fost deteriorate de banda de maimuțe, care se deplasează în grupuri mari. Oamenilor le este frică până și să se plimbe prin sat”, a declarat la vremea respectivă un localnic. „Dacă încercăm să le alungăm, ele ne atacă”.

Din fericire s-au schimbat multe în Upla în ultimii doi ani…